Kdy je mikrobiální kultura aditivem

9.2.2007

Podle návrhu EFSA by mikrobiální kultury používané v počáteční fázi při výrobě sýrů, jogurtů nebo suchých uzenin neměly být považovány za aditiva. Aditivy by neměly být ani kultury aplikované na povrch zrajících sýrů, které těmto výrobkům dodávají charakteristické vlastnosti. Za aditiva by však měly být považovány kultury používané kvůli technologickému efektu jako je konzervace – např. na syrových nebo tepelně ošetřených masech či mořských produktech. Pokud je kultura přidána, ale neplní technologickou funkci (např. probiotické kultury přidávané do jogurtů a mléčných nápojů), nemá být aditivem.
EU Food Law, 2007, 285, s. 11 Další informace: Summary Record of Standing Committee on the Food Chain and Animal Healtrh (Brusel 14. 12. 2006

Ministerstvo Zemědělství

Ministerstvo Zemědělství

Novinky

Odstávka Portálu farmáře a www.szif.cz 21. 6. 2019 od 19:00 do pondělí 24. 6. 2019 do 6:00.

13.6.2019

Z důvodu plánované údržby informačního systému SZIF budou v termínu od pátku 21. 6. 2019 od 19:00 do pondělí 24. 6. 2019 do 6:00 nedostupné Portál farmáře SZIF a www.szif.cz.

» více

Páté číslo "Zpráv z Ministerstva zemědělství" v tomto roce

31.5.2019

Témata jako "Zákaz dvojí kvality", "Racionálně o řepce" a další v novém vydání Zpráv

» více

Zrušení semináře

10.5.2019

Implementace GDPR v agrárním sektoru

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Kalendář akcí

Kalendář akcí

Počasí

18.10.
Počasí na den 18.10.
8°C / 17°C

19.10.
Počasí na den 19.10.
7°C / 16°C

20.10.
Počasí na den 20.10.
7°C / 16°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A