Kdy je mikrobiální kultura aditivem

9.2.2007

Podle návrhu EFSA by mikrobiální kultury používané v počáteční fázi při výrobě sýrů, jogurtů nebo suchých uzenin neměly být považovány za aditiva. Aditivy by neměly být ani kultury aplikované na povrch zrajících sýrů, které těmto výrobkům dodávají charakteristické vlastnosti. Za aditiva by však měly být považovány kultury používané kvůli technologickému efektu jako je konzervace – např. na syrových nebo tepelně ošetřených masech či mořských produktech. Pokud je kultura přidána, ale neplní technologickou funkci (např. probiotické kultury přidávané do jogurtů a mléčných nápojů), nemá být aditivem.
EU Food Law, 2007, 285, s. 11 Další informace: Summary Record of Standing Committee on the Food Chain and Animal Healtrh (Brusel 14. 12. 2006
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

28.03.
Počasí na den 28.03.
6°C / 14°C

29.03.
Počasí na den 29.03.
7°C / 18°C

30.03.
Počasí na den 30.03.
8°C / 20°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A