Přihlašte svou farmu do soutěže!

19.6.2008

členové Asociace soukromého zemědělství ČR mohou do 30.6.2008 hlásit své farmy do sedmého ročníku tradiční soutěže. Touto akcí chce Asociace soukromého zemědělství ČR opět propagovat mezi veřejností perspektivní soukromé hospodaření na rodinných farmách a samotné zemědělce motivovat a povzbudit v jejich činnosti.

V roce 2007 získala titul „Farma roku“ farma Filoun pana Josefa Šourka v Plavech (ASZ Jablonec, Liberec, Semily), která se kromě chovu mléčných krav s velkým úspěchem zabývá zpracováním mléka a výrobou mléčných biovýrobků. Druhé místo komise udělila farmě  rodiny Hlaváčkových z Doudleb nad Orlicí (ASZ  Rychnov nad Kněžnou), která je zaměřena především na rostlinnou výrobu a výkrm býků. Třetí místo v loňském ročníku soutěže připadlo farmě rodiny Kočerových v Vítkovicích (ASZ České Budějovice). Všechny farmy, které byly do soutěže přihlášeny však jsou bez výjimky jasným příkladem toho, že hospodaření na rodinných farmách je perspektivní a mělo by být základem života na venkově.
Přihlášky do soutěže můžete začít posílat do hlavní kanceláře ASZ ČR mailem (kancelar@asz.cz) i poštou (Dělnická 30, Praha 7). Uzávěrka bude 30. června 2008. Přihláška je ke stažení zde: 

ikona souboruPřihláška Farma roku 2008



podrobnosti k soutěži získáte na stránkách ASZ http://asz.cz/
Zdroj: ASZ
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

18.04.
Počasí na den 18.04.
1°C / 9°C

19.04.
Počasí na den 19.04.
2°C / 9°C

20.04.
Počasí na den 20.04.
2°C / 8°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A