Termín bezpečnost potravin je diskutabilní

23.8.2005

Naskýtá se otázka, zda není správnější používat místo  „bezpečnost potravin“  pojem „zdravotní nezávadnost potravin“? Je jisté, že i zdravotně nezávadné potraviny požité v nadměrném množství mohou být pro člověka nebezpečné.
Na druhé straně mohou i potraviny živočišného původu nabízené k prodeji, které prošly veterinárním dozorem a jsou  v souladu s veterinární a příbuznou legislativou, způsobit problémy. Hlavním důvodem je jejich špatné uložení, špatné skladování, kdy dojde ke zkažení.
SVS ČR, 18.8.05
Zdroj: AgroNavigator
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

23.04.
Počasí na den 23.04.
2°C / 8°C

24.04.
Počasí na den 24.04.
1°C / 7°C

25.04.
Počasí na den 25.04.
3°C / 9°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A