Regionální potravina spouští soutěž o dovolenou, která chutná

5.9.2012

Tisková zpráva – Značka Regionální potravina od září láká spotřebitele k nákupu kvalitních místních potravin speciální soutěží. Po celé tři podzimní měsíce mohou zákazníci vyhrát tradiční dovolenou v hodnotě 10 000 Kč na české chalupě podle vlastního výběru. Nejrychlejších 10 000 soutěžících navíc získá praktický skládací nákupní košík.

Jak se soutěže zúčastnit? Jednoduše. Stačí nasbírat deset log Regionální potravina z obalů jakýchkoliv výrobků oceněných touto značkou nebo si od nich schovat účtenku. Po shromáždění desátého loga či stvrzenky pak vše společně se jménem, adresou, emailem či telefonním číslem, datem a vlastnoručním podpisem poslat na adresu: Regionální potravina soutěž, P.O. Box 88, 140 21 Praha 4.

Soutěž trvá od 1. září do 30. listopadu 2012 včetně.

Regionální potravina pro tento projekt oslovila server www.chatyachalupy.cz, mezi jehož nabídkou si tři výherci budou moci vybrat podle svého gusta. Specializují se na ryzí českou dovolenou na chatě či chalupě. Přes den si udělat výlet po místních zajímavostech, vyrazit na houby či na kolo a večer si ugrilovat poctivé maso či nefalšované špekáčky – i tak může vypadat aktivní odpočinek v přírodě v některém z našich regionů.

„S nákupem výrobků označených logem Regionální potravina má zákazník jistotu, že nakupuje tu nejkvalitnější regionální produkci, u které má zaručený nejméně 70% podíl místních surovin,“říká ministr zemědělství Petr Bendl. Nákup potravin z regionů má navíc další výhodu – díky snadnější dostupnosti a krátkým distribučním cestám jsou čerstvější a tím pádem mají lepší chuť i vůni. A pokud spotřebitel dá přednost místním potravinám, podpoří tak i svůj kraj a jeho celkovou životní úroveň.

Přehled všech výrobků oceněných značkou Regionální potravina a podrobná pravidla spotřebitelské soutěže najdete na www.regionalnipotravina.cz

Kontakt pro další informace:

Šárka Augustinová
E-mail:
sarka.augustinova@ogilvy.com, tel.: 601 388 213


O Regionální potravině

Značka Regionální potravina patří do kampaně, kterou Ministerstvo zemědělství seznamuje spotřebitele s regionálními potravinami z jednotlivých krajů České republiky. Jejím smyslem je prosadit na našem trhu opravdu kvalitní, chutné, tradiční či speciální potraviny. Díky krátkým distribučním cestám jsou tyto potraviny čerstvější a chutnější. Čím blíže jsou ke spotřebiteli, tím méně je zatíženo životní prostředí při jejich dopravě. Velmi významným aspektem, proč dát přednost regionálním potravinám, je také podpora zaměstnanosti v regionech. Prosperující zemědělci, zpracovatelé i prodejci pak představují záruku udržení nebo dokonce rozšíření počtu pracovních míst. Celkově ocenění obdrželo 273 produktů: v roce 2010 bylo oceněno 71 výrobků, v roce 2011 ocenění dostalo 99 výrobků a v roce 2012 přibylo 103 nově oceněných.

www.regionalnipotravina.cz

Zdroj: MZe
Autor: redakce Apic

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

18.04.
Počasí na den 18.04.
1°C / 9°C

19.04.
Počasí na den 19.04.
2°C / 9°C

20.04.
Počasí na den 20.04.
2°C / 8°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A