Pojízdné prodejny Regionálních potravin zavítají do českých a moravských měst

6.11.2014

V Liberci můžete prodejnu navštívit na Farmářských trzích konaných  u OC FORUM 11.11.2014 od 8,00 do 17,00 hod

Začátkem listopadu se vydají na cestu po celé republice dvě pojízdné prodejny, které nabídnou kvalitní domácí výrobky oceněné značkou Regionální potravina. První zastávky se uskutečnily dnes v Praze a Jihlavě na farmářských trzích. Sortiment nabídne potraviny, které během uplynulých pěti let zvítězily v soutěži Regionální potravina – poctivé uzeniny, kvalitní medy, 100% ovocné šťávy, džemy, pečivo, cukrovinky, piva z rodinných pivovarů a mnoho dalšího. Návštěvníci budou mít možnost vybrané produkty nejen zakoupit, ale i ochutnat.

„Pojízdné prodejny jsou dalším střípkem aktivit v rámci propagace výrobků oceněných v soutěži Regionální potravina. Jednou z našich hlavních priorit je snaha podporovat místní výrobce a hledat nové distribuční kanály pro jejich produkty," říká ministr zemědělství Marian Jurečka a doplňuje: „na zastávkách budou také k dispozici herní karty k soutěži České Vánoce, nakupující se budou moci zapojit a vyhrát hodnotné ceny.“

Pojízdné prodejny objedou během 27 dnů celkem 42 míst ve 33 městech po celé republice. Zájemci je mohou navštívit převážně na farmářských trzích, v prosinci budou pokračovat na adventních trzích. Naváží tak na loňské úspěšné putování, kdy se prodejna s výrobky oceněnými značkou Regionální potravina těšila velké přízni zákazníků.

Prodejny se představí v následujících městech Čech, Moravy a Slezska: Brno, České Budějovice, Dolní Břežany, Dolní Počernice, Frýdek-Místek, Fryšták, Hradec Králové, Jičín, Jihlava, Karlovy Vary, Klánovice, Kroměříž, Lanškroun, Letohrad, Liberec, Lovosice, Mohelnice, Náchod, Nymburk, Olomouc, Opava, Ostrava, Plzeň, Praha, Prostějov, Rokycany, Rosice, Světlá nad Sázavou, Tábor, Tišnov, Ústí nad Labem, Vyškov a Žatec. Níže je uveden podrobný přehled zastávek.

Pojízdná prodejna navazuje na trend farmářských trhů, kde se sortiment potravin z regionů běžně prodává. Zákazníci díky nákupu přímo od výrobce vědí, odkud nakoupené potraviny pochází, jak se vyrábí a z jakých surovin. Mají záruku větší čerstvosti a mnohdy i lepší ceny než v maloobchodě.,

Kontakt pro další informace:

Mgr. Kateřina Ratajová, Státní zemědělský intervenční fond
M: +420 603 291 183
E: katerina.ratajova@szif.cz
E: tiskove@mze.cz

O Regionální potravině

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obalu výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

PODROBNÝ TOUR PLÁN POJÍZDNÉ PRODEJNY – LISTOPAD k dispozici v PDF verzi ke stažení

PDF verze ke stažení

Zdroj: SZIF
Autor: Vladimíra Pachlová

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

28.03.
Počasí na den 28.03.
6°C / 14°C

29.03.
Počasí na den 29.03.
7°C / 18°C

30.03.
Počasí na den 30.03.
8°C / 20°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A