Výzva k podávání přihlášek do soutěže o značku Regionální potravina

13.4.2015

Ministerstvo zemědělství již šestým rokem realizuje projekt Regionální potravina, který seznamuje spotřebitele s regionálními potravinami z jednotlivých krajů České republiky. Součástí této kampaně je značka „Regionální potravina“.

- Vyhlašovatelem soutěže pro Liberecký kraj je Regionální agrární rada Libereckého kraje, která tímto vyhlašuje

Přijem přihlášek do soutěže v Libereckém kraji, který probíhá

od 13.4. do 30. 4. 2015 -15,00 hodin


- Udělování značky „Regionální potravina“ je určeno pro potravinářské nebo zemědělské výrobky od malých a středních potravinářských podniků, tj. subjekty s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Do soutěže se může přihlásit fyzická osoba oprávněná k podnikání nebo právnická osoba se sídlem podnikání na území Libereckého kraje.

- Zemědělský nebo potravinářský výrobek, který je předmětem žádosti o udělení značky „Regionální potravina“, musí být vyroben v příslušném regionu ze surovin z daného regionu, případně je-li to z objektivních důvodů nutné z tuzemských surovin. Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně 70%. Hlavní surovina musí být ze 100% tuzemského původu. U ostatních surovin se dle části B uvede procentické zastoupení, včetně uvedení původu.

Pro přihlášení do soutěže je nutné vyplnit a odeslat:

  • Přihlášku -  části A-D.
  • V případě přihlašování více výrobků od jednoho výrobce stačí odevzdat část A přihlášku a čestná prohlášení -část D pouze jednou. Technickou dokumentaci část "B"a "C" je nutné vyplnit ke každému výrobku zvlášť.
  • Současně se žádostí předložit fotodokumentaci výrobku a používaný obal určený pro spotřebitele nebo jeho návrh, z něhož jsou patrné všechny údaje uvedené na tomto obalu v souladu s platnou legislativou, jde-li o formu balené potraviny.
  • Kopii výpisu z Obchodního nebo Živnostenského rejstříku, nebo výpisu z evidence zemědělského podnikatele ne starší 3 měsíců. Tyto dokumenty je možné doložit výpisem pořízeným způsobem umožňující dálkový přístup, na kterém žadatel potvrdí odpovídajícím způsobem správnost uvedených údajů.

Věnujte pozornost  Metodice a Regionálním podmínkám pro Liberecký kraj, které včetně přihlášky a povinných příloh (části A-D)  naleznete v příloze této zprávy,  na stránkách www.apic.cz  pod odkazem Regionální potravina Liberecký kraj 2015.  Osobně si  je můžete vyzvednout na adrese Regionální agrární rady Libereckého kraje

Za účast v soutěži se neplatí žádný  poplatek. Přihlašovatel bude písemně vyzván k dodání vzorku přihlášeného výrobku pro hodnotící komisi. Hodnocení přihlášených výrobků proběhne 13. května 2015 v sídle Regionální agrární rady LK.

Přihlášku do soutěže pro jednotlivé výrobky adresuje přihlašovatel na adresu: Regionální agrární rada Libereckého kraje, U Nisy 745/6a, 460 02 Liberec 3, případně elektronicky na mail: info@apic.cz

V případě elektronického podání „Žádosti“ mailem, je žadatel povinen předat originál „Žádosti“ podepsaný nejpozději v den předání přihlášených výrobků pro účely hodnocení komisí, tj. do 13.5.2015

Bližší informace poskytne:
Vladimíra Pachlová tel: 485 108 040;
e mail: info@apic.cz

Přilohy: Metodika (obecné a specifické podmínky pro udělení značky)

Regionální podmínky pro Liberecký kraj

Přihláška části A-D

Zdroj: RAR LK
Autor: Vladimíra Pachlová

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

28.03.
Počasí na den 28.03.
6°C / 14°C

29.03.
Počasí na den 29.03.
7°C / 18°C

30.03.
Počasí na den 30.03.
8°C / 20°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A