11.krajský den včely

29.5.2015

Den plný včelařství můžete zažít v Ekocentru v Oldřichově v Hájích 6.6.2015 , začátek od 9,30  do 15,00 hodin
bohatý program nabízí pobavení i poučení pro všechny

Ukázky živých včel
Včelí naučná stezka
Hry, aktivity a tvůrčí dílny
Prodej včelařského vybavení

10.30 - 11.00 Divadelní představení Medov á poh ádka
12.00 - 12.30 Maškarní rej na včelí louce
13.00 - 13.15 Vyhodnocení soutěže včelích masek
10.00 - 15.00 Hudební skupina KAŽDEJ PES JINÁ VES
Jak začít včelařit



SOUTĚŽ VČELÍCH MASEK (více na www.strevlik.cz)
www.strevlik.cz www.facebook.com/strevlik

Ukázky živých včel v proskleném úlu, zajímavé aktivity pro děti, Medová pohádka, možnost zakoupení včelích produktů i včelařského vybavení a řada dalšího bude na programu Krajského dne včely a mladých včelařů. Již jedenáctý ročník akce proběhne v sobotu 6. června v areálu Ekocentra Oldřichov v Hájích.

„Včely jsou pro přírodu a zemědělství velmi důležité - opylují většinu rostlin. Jsou zásadní pro zachování přírodní pestrosti i výživu člověka. Situace ve včelařství však není vůbec dobrá. Jen od podzimu se počet včelstev v našem kraji snížil o třetinu,“ uvedl Vladimír Davídek, předseda liberecké okresní organizace Českého svazu včelařů. Ta Den včely připravuje ve spolupráci s hostitelským STŘEVLIKem, Libereckým krajem a Regionální agrární radou Libereckého kraje. „Cílem akce je zaujmout mladou generaci pro tuto náročnou, ale velmi krásnou a důležitou zájmovou činnost. Jsem rád, že se na programu podílejí také členové včelařských kroužků z našeho kraje,“ doplnil Vladimír Davídek.

Pro návštěvníky bude v areálu oldřichovského ekocentra připraven od 9.30 do 15.00 různorodý program, ve kterém si to své najde určitě každý. Letošní ročník proběhne pod názvem „Včela pod lupou.“ Se včelím tělem a nejen jím se budou moci zájemci opravdu dopodrobna seznámit v místní laboratoři. Mladí „včelaříci“ ze včelařských kroužků budou seznamovat s tím, jak začít včelařit. Maškarní rej na „včelí“ louce zakončí vyhlášení nejlepších včelích masek. Pestrá bude nabídka prodejců - od kosmetiky z včelích produktů až po medové pivo. Včelaři budou moci doplnit své vybavení a získat řadu důležitých rad.

Do místa konání je z Liberce velmi dobré vlakové spojení. Ze zastávky Mníšek u Liberce je to po značené trase 15 minut. Kolem areálu vede známá cyklostezka. Více se o místě konání můžete dozvědět na www.strevlik.cz.

Plakát ke stažení v příloze

 

Zdroj: ČSV
Autor: Vladimíra Pachlová

Soubory ke stažení

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

28.03.
Počasí na den 28.03.
6°C / 14°C

29.03.
Počasí na den 29.03.
7°C / 18°C

30.03.
Počasí na den 30.03.
8°C / 20°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A