Bezpečnost potravin

SVS nařídila stáhnout mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely

14.3.2024, Redakce APIC

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s. Z problematické šarže bylo vyrobeno několik výrobků v celkovém množství přes 1 500 kg.

» více


SVS stahuje z trhu jaternicový prejt kvůli obsahu ostrých částic

29.2.2024, Redakce APIC

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje jaternicový prejt od výrobce MP Krásno, a. s.

» více


Vietnamská sekaná obsahovala listerie

12.1.2024, Redakce APIC

Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje spotřebitele na vietnamskou sekanou (Chá Chien), v níž byla zjištěna bakterie Listeria monocytogenes. Celá problematická šarže masného produktu od výrobce z Rakovnicka o hmotnosti 40 kg se již prodala. Spotřebitelé, kteří by výrobek, jehož datum minimální trvanlivosti končí o následujícím víkendu, měli doma, by jej rozhodně neměli konzumovat. Mohou jej vrátit v místě prodeje.

» více


Varování pro spotřebitele: salmonela v hluboce zmrazeném husím mase ze zahraničí

29.12.2023, Redakce APIC

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před nebezpečnou potravinou HUSA HLUBOCE ZMRAZENÁ S DROBY, TŘÍDA JAKOSTI „A“, výrobce: TRANZIT-FOOD KFT., H-4362 NYÍRGELSE, DEBRECENI ÚT 1, Maďarsko.

» více


Varování pro spotřebitele: dva případy salmonely v chlazeném kuřecím mase ze zahraničí

8.12.2023, Redakce APIC

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) na základě průběžných výsledků plánované mimořádné mikrobiologické kontroly varuje spotřebitele před dvěma šaržemi nebezpečného kuřecího masa. Laboratorní rozbor u nich potvrdil přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, které jsou původcem onemocnění salmonelóza.

» více


Na český trh se dostal francouzský sýr s obsahem nebezpečné bakterie

3.11.2023, Redakce APIC

Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje spotřebitele, že se na českém trhu prodával francouzský sýr Morbier, který by mohl obsahovat baktérie Escherichia coli produkující závadný shigatoxin. Na český trh směřovalo více než 100 kg tohoto výrobku.

» více


Potravinářská inspekce upozorňuje na další dva případy salmonely v kuřecím mase ze zahraničí

10.10.2023, Redakce APIC

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) na základě průběžných výsledků plánované mimořádné mikrobiologické kontroly varuje spotřebitele před dvěma šaržemi nebezpečného kuřecího masa. Laboratorní rozbor u nich potvrdil přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, které jsou původcem onemocnění salmonelóza.

» více


Pelmeně z Litvy prodávané v písecké prodejně obsahovaly salmonely

9.10.2023, Redakce APIC

Státní veterinární správa (SVS) zakázala prodej zmražených pelmeňů (plněných těstových taštiček) s náplní z kuřecího masa od litevského výrobce, které prodávala prodejna řetězce MERE v jihočeském Písku. Vyšetření ve Státním veterinárním ústavu Praha zjistilo přítomnost salmonel ve výrobku. Veterinární inspektoři proto zakázali pokračování prodeje výrobku. Spotřebitelé, kteří by jej měli doma, jej mohou vrátit v místě nákupu.

» více


SVS stahuje dvě zásilky kuřecího masa z Brazílie kvůli salmonelám

29.9.2023, Redakce APIC

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z trhu dvě zásilky kuřecího masa původem z Brazílie v celkovém množství přes 11 tun kvůli obsahu salmonel. V současné době probíhá stahování obou šarží od odběratelů, jimiž byla především stravovací zařízení. Bakterie byly zjištěny v rámci probíhající mimořádné kontrolní akce zaměřené na drůbeží maso ze zemí mimo Evropskou unii.

» více


Uzavření provozovny - Koláčkárna u Salvátora

26.9.2023, Redakce APIC

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (#SZPI) provedla úřední kontrolu v provozovně Koláčkárna U SALVÁTORA, Zdislavy z Lemberka 335, 471 25 Jablonné v Podještědí. Naši inspektoři uvnitř provozovny zjistili zanedbaný úklid, výskyt myšího trusu.

» více

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

14. 3. 2024 - Seminář "Projekty fotovoltaických elektráren na zemědělských stavbách"

1.3.2024

Seminář se uskuteční ve čtvrtek 14. března 2024 od 10 hodin (prezence od 9:30) v budově Krajského úřadu Libereckého kraje v Liberci.

» více

11. 3. 2024 - pracovní setkání chovatelů hospodářských zvířat z Frýdlantska

1.3.2024

V pondělí 11.3.2024 od 15 hodin (cca do 17 hodin) se uskuteční v zasedací místnost na radnici MÚ Frýdlant (hlavní historická budova 1.patro) pracovní setkání chovatelů hospodářských zvířat z Frýdlantska

» více

9. 3. 2024 - Krajská myslivecká konference 2024

19.1.2024

Blíží se krajská myslivecká konference, ještě měsíc lze hlasovat o významnou osobnost v myslivosti

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

18.03.
Počasí na den 18.03.
0°C / 8°C

19.03.
Počasí na den 19.03.
0°C / 8°C

20.03.
Počasí na den 20.03.
1°C / 10°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A