Výstava Země živitelka 2015

4.8.2015

Země živitelka, výstava pro „Budoucnost českého zemědělství a českého venkova“, je i letos příležitostí ochutnat Regionální potraviny z celé České republiky. Ministerstvo zemědělství již šestým rokem soutěží Regionální potravina pomáhá malým producentům z regionů a snaží se ocenit a zviditelnit jejich práci a napomoci jim s jejich výrobky uspět na trhu.

Po celou dobu trvání výstavy, tedy od 27. srpna do 1. září 2015, budou mít návštěvníci v pavilonu T českobudějovického výstaviště možnost navštívit bezmála 30 výrobců kvalitních potravin označených značkou kvality ministerstva zemědělství v rámci prezentace kvalitních potravin Regionální potravina a Klasa Státního zemědělského a intervenčního fondu.

K ochutnání a zakoupení budou výrobky s označením Regionální potravina od jedenácti producentů převážně z Jihočeského kraje, dále také z Pardubicka, Vysočiny, Jižní Moravy nebo Karlovarského kraje. Mezi nimi se představí také 7 ze 107 letos nově oceněných výrobků. Zastoupeny budou pekařské i mléčné výrobky, ovocné produkty, uzeniny i další pochutiny jako pivo, sušené maso nebo výrobky s medem.

Vedle stánků výrobců expozici doplní doprovodný program na samostatném podiu - soutěže o drobné dárky a dárkové balíčky Regionálních potravin, prezentace výrobců, kuchařská show, kulturní vystoupení a prezentace krajů a kuchařská show dvojice Kluci v akci s ochutnávkou.

Součástí společné expozice budou také výrobky z ovoce a zeleniny, čokoládové výrobky, uzeniny a masné výrobky, práškárenské směsi, mléčné výrobky a sýry, cereálie a müsli, vejce a další pochutiny s označením KLASA.

Zdroj: Regionální potravina
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

19.04.
Počasí na den 19.04.
2°C / 9°C

20.04.
Počasí na den 20.04.
2°C / 8°C

21.04.
Počasí na den 21.04.
0°C / 7°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A