Regionální potravina Liberecký kraj - výzva k podávání přihlášek

18.2.2016

Výzva k podávání   přihlášek do soutěže "Regionální potravina  Liberecký kraj"

Ministerstvo zemědělství již sedmým rokem realizuje projekt Regionální potravina, který seznamuje spotřebitele s regionálními potravinami z jednotlivých krajů České republiky. Součástí této kampaně je značka „Regionální potravina“.

Vyhlašovatelem tohoto ročníku soutěže pro Liberecký kraj je Regionální agrární rada Libereckého kraje, která tímto vyhlašuje

Příjem přihlášek do soutěže v Libereckém kraji, který probíhá

od 1.3. do 25. 3. 2016 -15,00 hodin

Udělování značky „Regionální potravina“ je určeno pro potravinářské nebo zemědělské výrobky od malých a středních potravinářských podniků, tj. subjekty s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Do soutěže se může přihlásit fyzická osoba oprávněná k podnikání nebo právnická osoba se sídlem podnikání na území Libereckého kraje.

Zemědělský nebo potravinářský výrobek, který je předmětem žádosti o udělení značky „Regionální potravina“, musí být vyroben v příslušném regionu ze surovin z daného regionu, (v tomto případě v Libereckém kraji) případně je-li to z objektivních důvodů nutné z tuzemských surovin. Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně 70%. Hlavní surovina musí být ze 100% tuzemského původu. U ostatních surovin se dle části B uvede procentické zastoupení, včetně uvedení původu.

Výrobky lze přihlásit do těchto kategorií:

  1. 1. Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).
  2. 2. Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.), včetně tepelně neopracovaných masných výrobků, konzerv a polokonzerv
  3. 3. Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).
  4. 4. Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).
  5. 5. Pekařské výrobky, včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).
  6. 6. Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.
  7. 7. Alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznu révy vinné (piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).
  8. 8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.)
  9. 9. Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

Pro přihlášení do soutěže je nutné vyplnit a v termínu odeslat:

  • Přihlášku -  části A-C.
  • V případě přihlašování více výrobků od jednoho výrobce stačí odevzdat část A identifikační údaje a čestná prohlášení - část C pouze jednou. Technickou dokumentaci část B - je nutné vyplnit ke každému výrobku zvlášť.
  • Současně se žádostí předložit fotodokumentaci výrobku a používaný obal určený pro spotřebitele nebo jeho návrh, z něhož jsou patrné všechny údaje uvedené na tomto obalu v souladu s platnou legislativou, jde-li o formu balené potraviny.
  • Kopii výpisu z Obchodního nebo Živnostenského rejstříku, nebo výpisu z evidence zemědělského podnikatele ne starší 3 měsíců. Tyto dokumenty je možné doložit výpisem pořízeným způsobem umožňující dálkový přístup, na kterém žadatel potvrdí odpovídajícím způsobem správnost uvedených údajů.

Věnujte pozornost  Metodice a Regionálním podmínkám pro Liberecký kraj včetně přihlášky a povinných příloh - části A - C ( byly nově aktualizovány, tedy nelze použít verze z předchozích let).
Veškeré dokumenty na stránkách www.apic.cz  pod odkazem Regionální potravina Liberecký kraj 2016.   Osobně si  je můžete vyzvednout na adrese Regionální agrární rady Libereckého kraje.

Oproti předchozím letům jsou podmínky hodnocení přísnější, proto vám budeme nápomocni, aby jste měli vše v pořádku. 10 dnů před zasedáním hodnotitelské komise se bude konat konzultační schůzka, složená ze zástupců MZe, SZIF, SZPI, KVS.

Za účast v soutěži se neplatí žádný  poplatek.

Přihlášku do soutěže pro jednotlivé výrobky adresuje přihlašovatel na adresu: Regionální agrární rada Libereckého kraje, U Nisy 745/6a, 460 02 Liberec 3, případně elektronicky na mail: pachlova@apic.cz

V případě elektronického podání „Žádosti“ mailem, je žadatel povinen předat originál „Žádosti“ podepsaný nejpozději v den předání přihlášených výrobků pro účely hodnocení komisí, tj. do 20.4.2016

V příloze naleznete:

  1. podrobnosti o časovém harmonogramu soutěže, prezentacích v médiích, ochutnávkách a slavnostním předávání ocenění zjistíte v příloze
  2. Metodiku k soutěži
  3. Regionální podmínky pro Liberecký kraj
  4. Přihlášku do soutěže - části  A - C

Bližší informace poskytne:
Vladimíra Pachlová 
tel: 485 108 040; 774 440 567
e mail: pachlova@apic.cz

 

 

 

 

 

Zdroj: RAR LK
Autor: Vladimíra Pachlová

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

18.04.
Počasí na den 18.04.
1°C / 9°C

19.04.
Počasí na den 19.04.
2°C / 9°C

20.04.
Počasí na den 20.04.
2°C / 8°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A