Chovatelský den v Syřenově

3.6.2016

V pátek 17. června proběhne v obci Syřenov regionální chovatelský den. Tato akce patří mezi největší chovatelská setkání v Libereckém kraji. Mezi hlavní body programu bude patřit komentovaná přehlídla krav českého strakatého a holštýnského plemene a prezentace firem nabízejících moderní zemědělskou techniku. Pro návštěvníky bude připraven bohatý odborný i doprovodný program.

Nedílnou součástí akce se stala i ochutnávka a prodej výrobků oceněných v soutěži „Regionální potravina  Libereckého kraje". V letošním roce získaly tuto prestižní značku tyto výrobky: Debrecínka od společnosti KAREL KLOUČEK ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ, Jelení klobása od společnosti FOLDA, Bio ovčí tvaroh tučný od Jany Rosenbaumové, Filounské BIO podmáslí kysané od Martina Šourka, Celozrnný koláč se sezónním ovocem od společnosti Koláčkova pekárna, Mikulův mrak od společnosti Mikula Turnov, Světoběžník JC, Cimrmanův 12% světlý ležák od společnosti Pivovar Příchovice, Český česnek z Podkrkonoší od Jana Hradeckého a Ovocný sorbet LEDA – Ostružina od Davida Stárka.

Při návštěvě stánku označeném logem Regionální potravina, budete mít příležitost  potraviny oceněné v roce 2016 nejen ochutnat a zakoupit, ale i  se  o nich a celé  soutěži  dozvědět  mnoho zajímavého.

Zdroj: RAR LK
Autor: Vladimíra Pachlová

Soubory ke stažení

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

17.04.
Počasí na den 17.04.
2°C / 10°C

18.04.
Počasí na den 18.04.
1°C / 9°C

19.04.
Počasí na den 19.04.
2°C / 9°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A