Poznej svého farmáře - přihlaste se, aby vás mohli poznat!

22.12.2016

Projekt Poznej svého farmáře je sérií edukačních a poznávacích akcí pro veřejnost, které mají za cíl podporu prodeje ze dvora a edukaci veřejnosti v oblasti spotřeby kvalitních potravin.

Návštěvníkům je nabídnuta možnost ochutnat výrobky přímo od farmářů – prvovýrobců, nakoupit kvalitní potraviny z regionu a podívat se, jak farmáři hospodaří a vyrábí kvalitní potraviny.

Den otevřených vrátek spočívá v tom, že v sobotu jedna z vybraných farem otevře „svá vrátka“ pro návštěvníky a nechá je nahlédnout do výroby a produkce potravin. Společně s hostitelskou farmou se představí i další lokální chovatelé a pěstitelé a nabídnou k prodeji své produkty. V nabídce je většinou kravské, ovčí nebo kozí mléko a výrobky z nich, dále také med, domácí pečivo, uzeniny, ovoce a zelenina a výrobky z nich.

Návštěvnost a zájem cílových skupin jsou podpořeny zajímavým tematickým doprovodným programem. Součástí každého programu je i hudební doprovod, divadelní loutkové představení se zemědělskou tématikou, zábavné hry pro děti a dospělé na téma zemědělství a farmaření, dětský koutek pro děti, ukázky výroby produktů, pasení a stříhání ovcí, komentované prohlídky farem a moderované rozhovory s přítomnými farmáři z okolí.

Přihláška pro zájemce, kteří se chtějí stát hostitelskou farmou projektu, zde: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSenupxzgF8dR6H7yVdjZOPCYtLhxYO8EMs6f7eWomHwh6CX1A/viewform

V Libereckém kraji se tato akce konala:

2016 na farmě Lukava v Jindřichovicích pod Smrkem - manželů Rosenbaumových
2015 na Kozí farmě Výsoká- manželů Brindzákových

Zdroj: MZe
Autor: Vladimíra Pachlová

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

19.04.
Počasí na den 19.04.
2°C / 9°C

20.04.
Počasí na den 20.04.
2°C / 8°C

21.04.
Počasí na den 21.04.
0°C / 7°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A