Téměř polovina hodnocených ledů do nápojů v restauracích nesplnila zdravotní a hygienické limity

12.1.2018

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) se při kontrole provozoven společného stravování v roce 2017 zaměřili mj. na kontrolu mikrobiologických požadavků u nabízených pokrmů, surovin a kuchyňských a výrobních zařízení. Cílem kontrol bylo ověřit, zda přítomnost patogenních organismů  nepřekračuje povolené limity. Mezi sledované parametry náležel výskyt bakterií Listeria monocytogenes, Salmonella, Escherichia coli, norovirů, hepatitidy A a dalších patogenů.

Celý článek ZDE

Zdroj: SZPI
Autor: Robert Erlebach

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.03.
Počasí na den 27.03.
7°C / 17°C

28.03.
Počasí na den 28.03.
6°C / 14°C

29.03.
Počasí na den 29.03.
7°C / 18°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A