Mezinárodní konference o nových potravinách

9.4.2018

Témata, o kterých se bude hovořit

  • nové nařízení (EU) 2015/2283 o nových potravinách
  • nové techniky v potravinářské výrobě (nové techniky šlechtění, klonování zvířat a další nové postupy)
  • nové potraviny rostlinného a živočišného původu (včetně botanikálií či hmyzu)
  • důležitost vědeckého hodnocení (možný negativní vliv některých látek – alergie, toxicita, bezpečný příjem pro děti, mládež a těhotné a kojící ženy, atd.)
  • mezinárodní zkušenosti (Evropská komise, Evropský úřad pro bezpečnost potravin, Food Drink Europe, Food and Drug Administration)

Pro koho je konference určena

  • tvůrcům právních předpisů
  • manažerům rizik
  • posuzovatelům rizik
  • dozorovým orgánům
  • chovatelům, zpracovatelům
  • výzkumným organizacím
  • profesním svazům
  • studentům
  • novinářům

Místo

Konference se bude konat v Ballingově sále v Národní technické knihovně (NTK): https://www.techlib.cz/cs/2698-kontakty

Adresa: Technická 2710/6, 160 80 Praha 6 – Dejvice, Česká republika

Budova Národní technické knihovny se nachází mezi ulicemi Thákurova, Studentská, Technická a Flemingovým náměstím (viz Google mapy).

Z důvodu omezeného počtu míst je účast možná pouze po předchozí registraci a je bezplatná. Registrovat se můžete do 1. 6. 2018 na e-mailové adrese efsa.focalpoint@mze.cz.

Tlumočení mezi českým a anglickým jazykem bude poskytnuto.

 

Odkaz na článek ZDE

Autor: redakce APIC

Soubory ke stažení

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

24.04.
Počasí na den 24.04.
1°C / 7°C

25.04.
Počasí na den 25.04.
3°C / 9°C

26.04.
Počasí na den 26.04.
2°C / 13°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A