Centra odborné přípravy

18.9.2018

Centra odborné přípravy, tj. střední školy a vyšší odborné školy s výše uvedenými obory vzdělání, byly vybrány výběrovou Komisí na národní úrovni na základě výběrových kritérií (nominace škol jednotlivými kraji, počty žáků a studentů v oborech požadovaných na trhu práce, zázemí pro odborný výcvik, výuka oborů s nadregionálním přesahem např. rybářství, vinařství, potravinářství, a poskytování dalšího vzdělávání). Celkem bylo vybráno 30 COP, které jsou zastoupeny v každém kraji České republiky.

Podpora je poskytována na modernizaci a vybavení COP moderními učebními pomůckami, které umožní žákům a studentům osvojit si základní odborné a praktické dovednosti nezbytné pro výkon budoucího povolání. Celková výše podpory činí 50 mil Kč/rok.

Národní dotační program 129 710 Centra odborné přípravy je stanoven na dobu pěti let. Program je administrován v Informačním systému programového financování (ISPROFIN) v části Evidenční dotační systém (EDS). Realizátorem a garantem dotačního programu je Ministerstvo zemědělství, Oddělení vzdělávání a poradenství.

Seznam COP a další ZDE

Zdroj: MZe
Autor: Robert Erlebach

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

24.04.
Počasí na den 24.04.
1°C / 7°C

25.04.
Počasí na den 25.04.
3°C / 9°C

26.04.
Počasí na den 26.04.
2°C / 13°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A