Setkání zemědělců a potravinářů se senátorem a poslanci za Liberecký kraj

1.10.2018

Regionální agrární rada Libereckého kraje pozvala senátory a poslance za Liberecký kraj na pondělí 1.října do restaurace Rohanka zámku Sychrov ke společnému jednání se zástupci zemědělských a potravinářských podniků. Tématem setkání byl návrh Evropské komise k podobě Společné zemědělské politiky po roce 2020 představený v červnu letošního roku a získání informací a názorů k tomuto dokumentu od našich volených zástupců v Parlamentu ČR.

Jednání se kromě senátora Jiřího Voseckého a poslanců Davida Pražáka, Petra Pávka a Jiřího Bláhy zúčastnil člen rady Libereckého kraje pověřený řízením resortu životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova Jiří Löfflemann.

V současnosti se nejvíce diskutuje o rozpočtu pro zemědělství po roce 2020, respektive tzv. víceletém finančním rámci, zastropování plateb na zemědělský podnik či o nové definici tzv. skutečného zemědělce. To bylo také hlavním tématem zhruba dvouhodinového setkání. Účastníci se v závěru dohodli na dalším setkání s předložením konkrétních návrhů se kterými budou naši zákonodárci schopni dále pracovat.

Zdroj: RAR LK
Autor: Robert Erlebach

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

24.04.
Počasí na den 24.04.
1°C / 7°C

25.04.
Počasí na den 25.04.
3°C / 9°C

26.04.
Počasí na den 26.04.
2°C / 13°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A