Obsah cukrů v jogurtech na trhu v ČR je překvapení

22.3.2019

Otestovali jsme analyticky obsah celkových cukrů v jogurtech. Nová "pamlsková vyhláška" (č. 160/2018 Sb.) totiž limit upravila na max. 11 g celkových cukrů na 100 g nebo 100 ml. Někteří výrobci nebyli spokojeni. Deklarují i vyšší hodnoty. A jak testování dopadlo? Můžeme většinu výrobců docela pochválit. Přes 75 % testovaných jogurtů se hodí pro děti ve školách. A na chuti se to nejspíš nijak neprojevilo.

Prohlédněne si krátkou prezentaci výsledků. Funguje i na mobilu.

https://spark.adobe.com/page/2pUyHQ7y8wcnY/

J.Ruprich a kol., CZVP Brno, 21.3.2019

Jak mají být správně označeny jogurty vysvětluje následující infografika:
Infografika „Označování potravin – JOGURTY“ (pdf, 9,27 MB)

Zdroj: SZÚ

Zdroj: SZÚ
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

24.04.
Počasí na den 24.04.
1°C / 7°C

25.04.
Počasí na den 25.04.
3°C / 9°C

26.04.
Počasí na den 26.04.
2°C / 13°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A