Nová vyhláška o předepisování léčivých přípravků při poskytování veterinární péče

29.1.2020

Hlavním cílem vyhlášky je reagovat na změnu zákonného zmocnění obsaženého v poslední novele zákona č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (zákon č. 262/2019 Sb.).

Právní úpravu předepisování léčivých přípravků při poskytování veterinární péče dosud představovala vyhláška č. 54/2008 Sb., o způsobu předepisování léčivých přípravků, údajích uváděných na lékařském předpisu a pravidlech používání lékařských předpisů, která byla společnou vyhláškou Ministerstva zdravotnictví a Ministerstva zemědělství a upravovala oblast humánních i veterinárních léčivých přípravků. Výše uvedenou novelou zákona o léčivech však došlo k rozdělení dosud společného zmocňovacího ustanovení a Ministerstvo zemědělství je tak zmocněno k vydání samostatné vyhlášky pro oblast léčivých přípravků při poskytování veterinární péče.

Vyhláška obsahově vychází z dosavadní právní úpravy, neboť novelou zákona o léčivech nedochází ke změnám v oblasti veterinárních léčivých přípravků. Vyhláška zachovává dosavadní právní úpravu, včetně zajištění návaznosti na právní úpravu provedenou jinými právními předpisy. V případě tiskopisů receptů a žádanek s modrým pruhem vyhláška odkazuje na vyhlášku Ministerstva zdravotnictví č. 329/2019 Sb., o předepisování léčivých přípravků při poskytování zdravotních služeb.

Zdroj: MZe
Autor: Robert Erlebach

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

19.04.
Počasí na den 19.04.
2°C / 9°C

20.04.
Počasí na den 20.04.
2°C / 8°C

21.04.
Počasí na den 21.04.
0°C / 7°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A