Rybáři chtějí modernizovat zpracovny ryb a diverzifikovat svoji činnost. Ministr Toman proto zvýšil původně plánovanou podporu 123 milionů o 6,6 milio

2.6.2020

Celkem bylo zaregistrováno v 17. výzvě Operačního programu Rybářství 111 žádostí, na které mělo původně Ministerstvo zemědělství připraveno 123 milionů korun. Největší zájem projevili rybáři o investice do akvakultury, za kterých mohou například vybudovat či odbahnit rybníky nebo si postavit nové sádky. Dále byl velký zájem o modernizaci zpracoven ryb a diverzifikaci akvakultury. Proto ministr zvýšil podporu na tyto investice o 6,5 milionů korun.

„Při navýšení podpory do diverzifikace akvakultury a zpracování produktů můžeme uspokojit všechny zájemce. Máme snahu podpořit zpracovatele ryb a zlepšit jejich postavení na trhu s cílem zachovat tradiční akvakulturu,“ řekl ministr Miroslav Toman.

Dotaci získají i všechny schválené žádosti, které byly zaregistrovány v dalších opatřeních Operačního programu Rybářství (OPR). V 17. výzvě OPR se tak mezi rybáře rozdělí téměř 130 milionů korun.

V 17. výzvě OPR mohli rybáři zasílat žádosti na opatření:

  • Investice do akvakultury
  • Diverzifikace akvakultury
  • Recirkulační zařízení a průtočné systémy s dočišťováním
  • Propagační kampaně
  • Investice do zpracování produktů

Postup administrace projektů je uveden v Pravidlech pro žadatele a příjemce, která jsou zveřejněna na internetových stránkách MZe v záložce „Dotace / Operační program Rybářství na období 2014 - 2020/ Priority Unie / příslušná Priorita Unie / příslušné opatření / Pravidla k 17. výzvě. Na stránkách Státního zemědělského intervenčního fondu (www.szif.cz) žadatel najde manuály a postupy pro práci a podání přes Portál farmáře.

Zdroj: MZe
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

19.04.
Počasí na den 19.04.
2°C / 9°C

20.04.
Počasí na den 20.04.
2°C / 8°C

21.04.
Počasí na den 21.04.
0°C / 7°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A