Nejnovější články na APIC.cz

Kontrola Nejvyššího kontrolního úřadu nezjistila chyby při vyplácení dotací a kontrolách jejich využití

18.3.2024, Redakce APIC

Reakce Ministerstva zemědělství (MZe) na tiskovou zprávu Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) ke kontrolní akci č. 23/06.

» více


Pomáháme našim zemědělcům s uplatněním na perspektivních trzích, jihovýchodní Asie má rostoucí ekonomiku i kupní sílu

17.3.2024, Redakce APIC

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) spolu s odbornou zemědělskou delegací a zástupci českých podnikatelů absolvuje zahraniční cestu do Vietnamu a na Filipíny. Od 18. do 22. března budou čeští výrobci a potravináři moci navázat spolupráci s vietnamskými a filipínskými podniky a obchodníky.

» více


Africký mor prasat stále obchází regionem. Krajská veterinární správa zavedla nová opatření

15.3.2024, Redakce APIC

Divoké prase, u kterého byl laboratorním vyšetřením potvrzen virus afrického moru prasat, odstřelili minulý týden myslivci v oblasti Horního Vítkova.

» více


Zemědělci budou pokračovat v protestech, připojí se k evropské akci 20. března

14.3.2024, Redakce APIC

Nevládní zemědělské organizace Agrární komora České republiky, Zemědělský svaz ČR, Asociace soukromého zemědělství Olomouckého kraje, Českomoravský svaz zemědělských podnikatelů, Společnost mladých agrárníků ČR a Iniciativa zemědělských a potravinářských podniků rozhodly, že vyzvou své členy, aby se zapojili do evropských protestních akcí 20. března, tedy den před summitem premiérů. Budou probíhat formou protestních jízd traktorů a další těžké zemědělské techniky v regionech či veřejných shromáždění. Jejich cílem je upozornit na dlouho neřešené problémy pěstitelů a chovatelů a prohlubující se krizi v agrárním sektoru nejen na evropské, ale i na národní úrovni.

» více


SVS nařídila stáhnout mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely

14.3.2024, Redakce APIC

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s. Z problematické šarže bylo vyrobeno několik výrobků v celkovém množství přes 1 500 kg.

» více


Platnost nových pravidel pro hospodaření na erozně ohrožené půdě se odsouvá na příští rok. Ministerstvo dává zemědělcům víc času na přípravu

14.3.2024, Redakce APIC

Ministerstvo zemědělství (MZe) odkládá termín spuštění nových podmínek pro hospodaření na erozně ohrožené půdě (DZES 5) na červenec 2025. Snahou je poskytnout zemědělcům dostatečný čas na přípravu, zejména na uzpůsobení osevních plánů.

» více


Ministerstvo zemědělství upravuje podmínky pro přímé platby, zemědělci budou mít víc možností, jak vyčlenit neprodukční plochy

13.3.2024, Redakce APIC

Ministerstvo zemědělství (MZe) připravilo úpravy nařízení vlády pro přímé platby, díky kterým zemědělci ročně získají podporu 20 miliard korun. Nově se zemědělcům rozšíří možnosti při vyčleňování neprodukčních ploch.

» více


Na opatření proti suchu za rok 2023 se počítá s částkou 26,8 miliardy korun, z toho 20,4 miliardy od Ministerstva zemědělství

13.3.2024, Redakce APIC

Zavádět a udržovat opatření, která pomáhají zmírnit následky sucha a nedostatku vodu, se dařilo i v loňském roce. Na prevenci před extrémními vlivy počasí se kromě Ministerstva zemědělství podílela i další ministerstva.

» více


Krajský úřad hostil mysliveckou konferenci, osobností roku zvolila Jaroslava Žáka

11.3.2024, Redakce APIC

Každoroční mysliveckou konferenci opět uspořádal Liberecký kraj spolu s Českomoravskou mysliveckou jednotou, Okresním mysliveckým spolkem v Jablonci nad Nisou. Konala se 9. března přímo v budově krajského úřadu a záštitu nad ní převzal Václav Židek, radní kraje, pověřený řízením resortu životního prostředí a zemědělství.

» více


Evropská komise vyzývá zemědělce, aby se zapojili do on-line průzkumu například o administrativě a pravidlech Společné zemědělské politiky

8.3.2024, Redakce APIC

Ve shodě s dřívějším příslibem Evropská komise zahájila on-line průzkum, jehož cílem je přímo shromáždit názory zemědělců v EU.

» více

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

14. 3. 2024 - Seminář "Projekty fotovoltaických elektráren na zemědělských stavbách"

1.3.2024

Seminář se uskuteční ve čtvrtek 14. března 2024 od 10 hodin (prezence od 9:30) v budově Krajského úřadu Libereckého kraje v Liberci.

» více

11. 3. 2024 - pracovní setkání chovatelů hospodářských zvířat z Frýdlantska

1.3.2024

V pondělí 11.3.2024 od 15 hodin (cca do 17 hodin) se uskuteční v zasedací místnost na radnici MÚ Frýdlant (hlavní historická budova 1.patro) pracovní setkání chovatelů hospodářských zvířat z Frýdlantska

» více

9. 3. 2024 - Krajská myslivecká konference 2024

19.1.2024

Blíží se krajská myslivecká konference, ještě měsíc lze hlasovat o významnou osobnost v myslivosti

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

18.03.
Počasí na den 18.03.
0°C / 8°C

19.03.
Počasí na den 19.03.
0°C / 8°C

20.03.
Počasí na den 20.03.
1°C / 10°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A