Nejnovější články na APIC.cz

Novela nařízení vlády č. 83/2023 Sb., o stanovení podmínek poskytování přímých plateb zemědělcům

27.3.2024, Redakce APIC

Ve Sbírce zákonů bylo publikováno nařízení vlády č. 68/2024 Sb., kterým se mění nařízení vlády č. 83/2023 Sb., o stanovení podmínek poskytování přímých plateb zemědělcům, a nařízení vlády č. 307/2014 Sb., o stanovení podrobností evidence využití půdy podle uživatelských vztahů, ve znění pozdějších předpisů.

» více


Metodická příručka pro pravidla podmíněnosti pro rok 2024

26.3.2024, Redakce APIC

Příručka pro žadatele s aktuálními podmínkami standardů dobrého zemědělského environmentálního stavu půdy (DZES) a povinných požadavků na hospodaření (PPH) platnými pro rok 2024

» více


Ministr Výborný v Bruselu: Rada podpořila úpravu legislativy k SZP, zjednoduší podmínky hospodaření i kontroly u malých zemědělců

26.3.2024, Redakce APIC

Balíček opatření Evropské komise k úpravám legislativy společné zemědělské politiky dnes podpořila Rada ministrů zemědělství.

» více


Chovy nosnic v klecích jsou na ústupu. Přibude bílých vajec

25.3.2024, Redakce APIC

Opatřit si bílá vejce, která jdou snadno obarvit do pestrých jarních odstínů, na velikonoční nadílku pro koledníky bude do budoucna snazší.

» více


Čeští producenti budou nově moci na Filipíny dovážet maso, zájem je i o zemědělskou techniku z ČR

25.3.2024, Redakce APIC

Certifikace pro vývoz masa a masných výrobků z České republiky na Filipíny je hotová, formálně bude potvrzena během několika dní. Ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) o tom v Manile, kam ministr zamířil s podnikatelským doprovodem, informoval jeho protějšek, ministr zemědělství Filipín Francisco P. Tiu-Laurel Jr. Českým producentům se tak otvírá další zajímavá destinace pro export.

» více


Z Fondu Turów kraj podpoří vybudování vodovodu pro Horní Vítkov

22.3.2024, Redakce APIC

Celkem 67.548.275,62 korun včetně DPH (zahrnující i projektovou činnost) míří z Fondu Turów na stavbu vodovodu v Horním Vítkově. Rozhodli o tom na svém úterním jednání krajští radní. Začít stavět by se mělo ještě letos a hotovo bude nejpozději v roce 2025.

» více


Stahování krůtí šunky z prodeje kvůli obsahu listerií

22.3.2024, Redakce APIC

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje krůtí šunku od výrobce LE&CO – Ing. Jiří Lenc, s.r.o. kvůli obsahu bakterie Listeria monocytogenes. Výrobek prodávaly pod dvěma různými obchodními názvy obchodní řetězce Tesco a Globus. Spotřebitelé, kteří mají šunku doma, by ji neměli konzumovat a mohou ji vrátit v místě nákupu.

» více


Čeští producenti budou nově moci na Filipíny dovážet maso, zájem je i o zemědělskou techniku z ČR

22.3.2024, Redakce APIC

Certifikace pro vývoz masa a masných výrobků z České republiky na Filipíny je hotová, formálně bude potvrzena během několika dní.

» více


Ministerstvo zemědělství otevře další kolo soutěže ZEMĚ II pro vědkyně a vědce. V programu se mohou ucházet o celkovou dotaci 270 milionů korun

22.3.2024, Redakce APIC

Ministerstvo zemědělství připravilo okruhy témat pro vědecké projekty, které mohou získat podporu v Programu na podporu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství ZEMĚ II. Témata soutěže mají tři oblasti: Bioekonomiku, Smart zemědělství a Globální změny v biosféře.

» více


Informace pro žadatele – Podpora na krávy chované v systému chovu s tržní produkcí mléka (CIS)

21.3.2024, Redakce APIC

Vzhledem k četným dotazům upřesňuje Ministerstvo zemědělství informace týkající se žadatelů o platbu na dojnice ​​​​​vydané v tiskové zprávě k úpravě nařízení vlády pro poskytování přímých plateb (publikované dne 13. 3. 2024) v následujícím článku

» více

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.03.
Počasí na den 27.03.
7°C / 17°C

28.03.
Počasí na den 28.03.
6°C / 14°C

29.03.
Počasí na den 29.03.
7°C / 18°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A