20. 5. 2023 - Krajský den včely

10.5.2023

Seznámení s tím, co obnáší včelaření  včelařská poradna, možnost zakoupení včelích produktů a včelařských potřeb, pohádka divadla Rolnička a hravé včelařské učení pro děti. Tak bude vypadat program letošního, již sedmnáctého ročníku Krajského dne včel, který se uskuteční v areálu Ekocentra Oldřichov v Hájích v sobotu 20. května od 9.30 do 15.00.

„Krajský den včely je určen především pro rodiny s dětmi, které chtějí strávit příjemný den a proniknout do tajů včelaření. Pro děti bude letos připraven Kurz adepta včelaření, jehož prostřednictvím si hravě vyzkouší, co musí znát a umět mladý včelař. Součástí kurzu bude i pohled do úlu plného včel. Úspěšní absolventi včelařského učení budou zařazeni do slosování o drobné ceny,“ uvedl Vladimír Davídek, předseda Okresní organizace Českého svazu včelařů Liberec, která je společně se Střediskem ekologické výchovy Libereckého kraje a Libereckým krajem hlavním pořadatelem této tradiční akce.

Pro toho, kdo o včelaření uvažuje, ale zatím se neodvážil, bude připraveno krátké povídání o včelaření pod názvem Když můžu já, tak ty taky. Při příležitosti letošního Krajského Dne včely bude znovuotevřena hravá Včelí stezka. Tradiční součástí bude řada tematických her a tvůrčích dílen pro děti.

„Opylovači jsou důležitou součástí přírody i udržitelného zemědělství. Tato akce podrobněji seznámí děti a celé rodiny s tím nejznámějším opylovačem, a to včelou. Jsem rád, že se kraj může podílet na organizaci takových akcí,“ doplnil Václav Židek, člen Rady Libereckého kraje, který nad konáním převzal záštitu. Akci podpořil ze svého rozpočtu Liberecký kraj, vstup je zdarma.

Zdroj: Liberecký kraj
Autor: Redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

25.04.
Počasí na den 25.04.
3°C / 9°C

26.04.
Počasí na den 26.04.
2°C / 13°C

27.04.
Počasí na den 27.04.
6°C / 17°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A