Extrakty zeleného čaje zlepšují chuť masa

15.2.2007

Společnost Danisco reagovala na rostoucí zájem o přírodní antioxidanty uvedením na trh extraktů zeleného čaje řady Guardian. Tyto extrakty představují podle společnosti „přírodní a cenově efektivní řešení“ uchování barvy a chuti masa a drůbežích výrobků. Extrakty zeleného čaje řady Gurdian byly speciálně vybrány pro svoje vynikající antioxidační schopnosti ve vztahu k tepelně opracovanému masu a drůbeži. Zelený čaj se tradičně považuje za ochucovací činidlo používané převážně v nápojích, společnost Danisco je ovšem přesvědčena, že tato ingredience má mnohem větší potenciál, a tvrdí, že je první společností, využívající antioxidační vlastnosti zeleného čaje k účinné ochraně a prodloužení životnosti masných a drůbežích výrobků. Extrakty zeleného čaje řady Guardian jsou nejnovějšími ingrediencemi firmy pro konzervaci potravin a příspěvkem k rozšiřování trendu přírodních postupů. Aplikace přírodních antioxidantů včetně rostlinných extraktů se neustále rozšiřují a ročně nahrazují ve světě 6–8 % syntetických antioxidačních preparátů, kupř. BHA (butylovaný hydroxyanisol). Antioxidanty řady Guardian jsou rovněž ve srovnání s jinými přírodními produkty velmi cenově příznivé. Extrakty zeleného čaje jsou součástí celé palety výrobků společnosti Danisco určených ke konzervaci (ochraně) potravin, která zahrnuje rovněž extrakty z rozmarýny, antioxidanty Grindox a Embanox, zrací kultury Texel a konzervační kultury Holdbac.

http://www.nutraingredients.com/news/ng.asp?n=74083-danisco-green-tea-rosemary

Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

02.05.
Počasí na den 02.05.
12°C / 22°C

03.05.
Počasí na den 03.05.
13°C / 20°C

04.05.
Počasí na den 04.05.
10°C / 19°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A