Na veletrhu G + H se prezentovaly potraviny a nápoje, některé se značkou Klasa

2.4.2007

V expozici oficiální účasti z Dolního Rakouska se představilo devět dodavatelů pro segment Horeca. Technologické části veletrhu dominoval sortiment zařízení a vybavení pro velkokapacitní kuchyně, představila se i řada dodavatelů nábytku a interiérového vybavení restaurací i hotelů, dále specializovaný software, služby pro HORECA trh a zástupci dalších oborů. Samostatnou prezentaci čtyřiceti producentů vína uspořádal Vinařský fond ČR.
Na stánku největšího vystavovatele společnosti Makro byly obrovským magnetem prezentace tří kuchařských es. Šéfkuchaři Vito Mollica, Jiří Štift a Michal Göth jsou nejvýše hodnoceni nejen odbornou veřejností, ale i hosty našich restaurací v Maurerově výběru Grand restaurant. Své umění předvedli v prezentacích zaměřených na úpravu ryb a darů moře, italskou kuchyni a přípravu zážitkové gastronomie. Všichni tři se shodli, že tím úplně nejdůležitějším jsou kvalitní suroviny, protože do špičkové kuchyně patří jen špičkové ingredience.
Odborný doprovodný program zahrnoval mimo jiné i seminář Podpora rozvoje podnikatelského prostředí, vzdělávání podnikatelů a zvyšování kvality poskytovaných služeb v cestovním ruchu. V rámci veletrhu proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků prestižních soutěží Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2007 a Grand Prix VINEX 2007.
Součástí veletrhu G + H bylo třídenní finále 13. ročníku soutěže Gastro junior Brno 2007 – Nowaco Cup pořádané jako Mezinárodní mistrovství ČR mladých odborníků v gastronomii. Na pódiu pavilonu C představilo 94 studentů odborných škol v oborech kuchař, číšník a cukrář z celé České republiky i zahraničí.
Zdroj: agroweb
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

28.04.
Počasí na den 28.04.
10°C / 22°C

29.04.
Počasí na den 29.04.
12°C / 23°C

30.04.
Počasí na den 30.04.
12°C / 25°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A