Právě se nacházíte:
- APIC »
- Služby »
- FDA předložila návrh nové směrnice pro lepek
FDA předložila návrh nové směrnice pro lepek
11.6.2007
Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv
(FDA) zveřejnil návrh definice termínu „lepek“(gluten) a závazných podmínek, za kterých se může na etiketu potravinářského výrobku uvádět tvrzení „neobsahuje lepek“ (gluten-free). FDA publikovala návrh směrnice jako reakci na zákon o značení potravinových alergenů a ochraně spotřebitele (FALCPA) z roku 2004, který stanoví povinnost používat jednotnou a srozumitelnou anglickou terminologii při deklarování přítomnosti osmi hlavních potravinových alergenů (pšenice, mléko, vejce, ryby, korýši, stromové ořechy, arašídy a sójové boby) na obalu výrobku. FALCPA rovněž ukládá FDA vydat navrhovanou směrnici definující a povolující dobrovolné používání tvrzení gluten-free a vydání konečného znění směrnice do 2. srpna 2008.
Více informací na adrese
Bakers Journal, 67, 2007, č. 2, s. 22
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Tento projekt je podporován
Novinky
6.5.2024
Výstava, jejíž vernisáž se uskuteční 16. května ve 14 hodin ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Potrvá do 30. května.
» více
Sledujte TV APIC
Počasí
06.05.
10°C / 20°C
07.05.
9°C / 15°C
08.05.
8°C / 16°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A