Kozí mejdan

21.7.2015

Již po 15té pořádá Spolek přátel koz kulturně společenskou slavnost pod názvem KOZÍ MEJDAN, který je věnován kozám a svobodomyslnému způsobu života.

Letos proběhne od čtvrtka 30. července do pondělí 3. srpna 2015 na samotě MILKOVICE u Libáně, okres Jičín (mezi Kopidlnem a Sobotkou a zámky Dětenice a Staré Hrady). Odehrává se na rozlehlých loukách a v sadech přilehlých k historickému statku.   

Slavnosti chybí atributy festivalů, kterých je naštěstí během léta v Čechách mnoho. Kozí mejdan nemá předem stanovený program, je bez stánkařů, dealerů, ochranek a plotů. Koná se za každého počasí, vstupné je dobrovolné a ceny lidové. Je zajištěna vegetariánská kuchyně, moučníky, pekařské výrobky, wc, sprchy, pivo, víno, limo, zmrzlina. Stanování v místě možno mezi stromy v sadu, děti, psi a další rodinní miláčci vítáni.

Součástí setkání je nepřetržitá hudební produkce různých stylů, žánrů a provedení na dvou pódiích (ve stodole a na louce). Je-li někdo ze čtenářů těchto řádek muzikant, divadelník, básník či literát, může přijet a předvést něco ze svého umění. Kozí mejdan je otevřen začínajícím umělcům i těm, co vystupují sporadicky. Nemalý podíl dění na pódiích mají hudební improvizace, kde se můžou samostatní muzikanti připojit. K tomu autorská čtení, divadla, promítání filmů, malování, dětské hry, přednášky, koupání, procházky po okolí a další... 

Prostě jak psal k prvnímu ročníku hudebník a bohém Milan Hlavsa: Přeju Vám všem, aby se vše povedlo, a aby lidé byli rádi, že se můžou potkat bez tlaků "šoubyznisu" a vzpomenout si, jaké to je být normální a dělat něco z radosti. Mějte se rádi. 

Další informace  www.kozy.cz www.milkovice.cz

Autor: Vladimíra Pachlová

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

01. 06. 2024 - Krajský den koně Libereckého kraj „já mám koně“

16.5.2024

Tradiční akce se pod názvem „Já mám koně“ bude konat po šestnácté a jejím centrem bude opět Tyršův park. Sem se od časných ranních hodin budou sjíždět desítky chovatelů, aby se připravili na slavnostní průvod městem jak s koňmi v kočárových spřeženích, tak „pod sedlem“.

» více

31. 5. 2025 Gastroden 2024

16.5.2024

Gastroden je prezentace žáků škol potravinářských oborů - pekař, řezník-uzenář a kuchař-číšník své dovednosti.

» více

19. 5. 2025 Mezinárodní den včel

16.5.2024

Botanická zahrada v Liberci vás zve na Mezinárodní den včel

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

17.05.
Počasí na den 17.05.
10°C / 17°C

18.05.
Počasí na den 18.05.
11°C / 19°C

19.05.
Počasí na den 19.05.
9°C / 19°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A