Hygienici v prvním čtvrtletí letošního roku zkontrolovali 4 443 stravovacích zařízení

28.4.2016

Od ledna do konce března bylo v 4 091 provozovnách stravovacích služeb provedeno celkem 4 443 kontrol. Nejvíce nedostatků jsme standardně zaznamenali v  dodržování požadavků na provozní hygienu a také v oblasti skladování a manipulace s potravinami. Stoupl ale i počet prohřešků v požadavcích na osobní hygienu personálu a označování alergenů v potravinách,“ uvádí hlavní hygienik Vladimír Valenta a dodává: „V 17 případech došlo také k pozastavení výkonu a 7 provozoven jsme do odstranění nedostatků uzavřeli.“ Na základě kontrol hygieniků bylo v prvním čtvrtletí roku navrženo 787 finančních sankcí ve výši 2.357.900,- Kč a uloženo 192 opatření. Nejčastějším uloženým opatřením bylo nařízení povinné sanitace provozovny (ve 44 případech) a likvidace pokrmů (ve 39 případech).

Orgány ochrany veřejného zdraví výsledky kontrol stravovacích zařízení pravidelně zveřejňují, podrobnosti naleznete zde.


Pro více informací kontaktujte Ministerstvo zdravotnictví ČR, tel.: 224 972 166
Odbor komunikace s veřejností, e-mail: tisk@mzcr.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přílohy

2016-04-22_TZ_Výsledky kontrol OOVZ (DOC, 196Kb)

Zdroj: MZ,AK ČR
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

16.05.2024 - Zahájení výstavy "Klimatická změna a zemědělství pohledem místních aktérů"

6.5.2024

Výstava, jejíž vernisáž se uskuteční 16. května ve 14 hodin ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Potrvá do 30. května.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

06.05.
Počasí na den 06.05.
10°C / 20°C

07.05.
Počasí na den 07.05.
9°C / 15°C

08.05.
Počasí na den 08.05.
8°C / 16°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A