"Nenechme ovoce shnít na stromech"

11.8.2016

Pracovní seminář se koná dne 18.8.2016 od 9 do 12 hodin v prostorách Krajského úřadu Libereckého kraje, v multimediálním sále, 3. patro

pěstování ovoce a jeho zpracování bylo již od dávných časů znamenitým prostředkem k zušlechtění krajiny, ale též i k posílení zdravé výživy národa. Péče o sady a produkty z nich je významnou investicí nejen z hlediska národohospodářského, ale rovněž i významným vkladem ke zlepšení vzhledu obcí a kraje, přičemž Liberecký kraj nemůže být v tomto ohledu výjimkou. Každý správný hospodář, včetně starosty obce, by však měl usilovat o to, abychom byli schopni ovoce nejen vypěstovat, sklidit, ale taktéž i zpracovat – a k tomu vhodně slouží např. i systém pěstitelského pálení, kdy lze do místní palírny dodat zralé, čisté ovoce v čerstvém stavu ke zpracování buď za účelem získání moštu anebo pěstitelské pálenky. Aby toto vše mohlo být realitou, je třeba vytvářet vhodné podmínky pro podporu místních sadařů, včetně všech pracovitých lidí, kteří podnikají nejen v ovocnářství a lihovarnictví, ale též dalších souvisejících oblastech.

Liberecký kraj je si této skutečnosti dostatečně vědom, a proto pořádá pod záštitou radního pro zemědělství a životní prostředí Ing. Jadrného pracovní seminář ve spolupráci s Agrární komorou a Regionální agrární radou Libereckého kraje, na kterém budou účastníci seznámeni se základními východisky spojenými s ovocnářstvím a zpracováním ovoce.

Všichni kdo má zájem podpořit české ovocnářství a jeho zpracovatele a informovat o současných možnostech své občany, nechť se přihlásí telefonicky na číslo 485 226 419 nebo mailem na adresu  katerina.necaskova@kraj-lbc.cz nejpozději do 16.8.2016.

Zdroj: Liberecký kraj
Autor: Vladimíra Pachlová

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

16.05.2024 - Zahájení výstavy "Klimatická změna a zemědělství pohledem místních aktérů"

6.5.2024

Výstava, jejíž vernisáž se uskuteční 16. května ve 14 hodin ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Potrvá do 30. května.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

09.05.
Počasí na den 09.05.
6°C / 18°C

10.05.
Počasí na den 10.05.
7°C / 19°C

11.05.
Počasí na den 11.05.
9°C / 20°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A