Výzva pro příjem přihlášek na pozici broker/inovační zprostředkovatel pro aktivity v rámci intervence Podpora operačních skupin a projektů EIP v SP SZ

2.9.2022

V souvislosti s přípravou Strategického plánu Společné zemědělské politiky 2023–2027 (dále jen „SP SZP“) Odbor Řídicí orgán PRV vyhlašuje 1. výzvu pro příjem přihlášek na pozici broker. Během programového období 2023–2027 jsou plánovány celkem tři výzvy.

V prvním kole je plánováno vybrat a finančně podpořit práci 25 brokerů, a to prostřednictvím výběrové komise[1].

Úkolem brokera bude založit operační skupinu (OS)[2] v oblasti zemědělství, potravinářství či lesnictví a ve spolupráci s členy OS vypracovat společný projekt. Činnosti brokera jsou zejména: identifikace a podpora členů OS, usnadnění jejich komunikace, pomoc s definicí cílů projektu a určením rolí jednotlivých členů OS, spolupráce s členy OS při vypracování a předložení společného projektu OS (včetně plánu OS).

S vybranými brokery bude uzavřena dohoda o provedení práce (DPP)
a v případě, že broker doloží „Zprávu o činnosti brokera včetně pilotního návrhu“ a zároveň bude danou OS podána Žádost o dotaci přes Portál farmáře, tj. dojde k ustanovení OS, bude po schválení výstupů činnosti OS brokerovi proplacena jednorázová odměna za práci v max. výši 100 tis. Kč (dle počtu odpracovaných hodin), které bude hrazena prostřednictvím Technické pomoci Programu rozvoje venkova. Vybrané OS a jejich inovativní projekty pak budou moci být zvlášť podpořeny v rámci samostatné intervence SP SZP „Podpora operačních skupin a projektů EIP“, jejíž cílem je podpora usnadnění přenosu výsledků výzkumu do praxe.

Detailnější informace je možno nalézt v popisu intervence v SP SZP (strana 647) na webu k SP SZP (PDF, 5,38 MB).

Konkrétní požadavky na brokera naleznete v příloze této zprávy.

Pro zkvalitnění práce brokerů bude Ministerstvo zemědělství pořádat kurz, kterého se budou účastnit vybraní brokeři případně i ostatní zájemci (datum bude upřesněno). Ministerstvo zemědělství podporuje a velmi vítá aktivity v oblasti zakládání OS.

Ukončení příjmu přihlášek: 30. 9. 2022

Přihlášky musí být zaslány na Ministerstvo zemědělství, na adresu: Těšnov 65/17, 11000 Praha 1, nebo prostřednictvím datové schránky ID: yphaax8.

Kontaktní osoba:
Ing. Veronika Llupi Vlasáková, tel. 221 812 360, veronika.llupivlasakova@mze.cz


INDIKATIVNÍ HARMONOGRAM:

Výběrové řízení na brokera - říjen 2022
Podpis Dohody o provedení práce / o pracovní činnosti - říjen/listopad 2022
Seminář/kurz pro brokery - listopad 2022
Práce brokera, resp. formování operačních skupin - prosinec 2022/březen 2023
Podání Žádosti o dotaci operační skupinou - duben 2023


[1] OS je skupina lidí, která pracuje na konkrétním a praktickém řešení problému nebo zpracovává pro konkrétní využití inovativní podnět. Účelem je propojit partnery zejména z oblasti vědy, výzkumu, zemědělství, potravinářství, lesnictví a odborných nevládních organizací, poradců a dalších aktérů rozvoje venkova a napomoci přenosu poznatků vědy, výzkumu a inovací do praxe.

[2] Výběr brokerů bude provádět výběrová komise složená ze zástupců Řídicího orgánu a koordinačního orgánu pro AKIS.


Přílohy:

Příloha 1 - kritéria pro výběr brokera (PDF, 122 KB)
Příloha 2 - přihláška (DOCX, 366 KB)

Zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR
Autor: Redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.03.
Počasí na den 27.03.
7°C / 17°C

28.03.
Počasí na den 28.03.
6°C / 14°C

29.03.
Počasí na den 29.03.
7°C / 18°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A