Mytí vajec možná bude v EU doporučeno
7.6.2006
EFSA na základě zpráv z jiných zemí uvádí, že mytí vajec může přispět k prevenci kontaminace potraviny a onemocnění lidí salmonelozou. Podle odborníků přes bezpečné potraviny je však potřeba další průzkum v této oblasti a doporučuje se, aby se EFSA zabývala vývojem nejlepšího postupu pro mytí vajec při zohlednění požadavků na bezpečné potraviny. Dále je nutné testovat postupy následující po umytí a ověřit např. vliv olejování a podmínek skladování na umytá vejce. Budou podporovány nové technologie dekontaminace vnějšího povrchu skořápky bez poškození její celistvosti.
Zdroj: uzpi
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem