České bio v Norimberku

7.2.2007

Česká prezentace Společnou národní expozici českého ekologického zemědělství (EZ) a jeho produktů připravuje Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) ve spolupráci se Svazem PRO-BIO. Výstavní expoz ice o rozloze 150 m2 bude k vidění v hale 5, stánek 108. Expozice bude určena k vlastní prezentaci jednotlivých výrobců a zpracovatelů biopotravin. Mezi vystavovateli se představí celkem 25 společností z toho je 18 členů Svazu PRO-BIO. Rozmanitost českých bioproduktů (počínaje kojeneckou výživou, přes mléčné výrobky, vejce, ovoce, zeleninu, pochutiny, trvanlivé potraviny, víno, šťávy, mošty, oleje, různé druhy koření, čaje, hořčici, čerstvé maso, salám a další) se stává významným lákadlem nejen pro obchodníky, ale i samotné návštěvníky.
Ve srovnání s uplynulými ročníky, na kterých se Česká republika prezentovala velmi skromně, světlou výjimkou byl rok 2005, kdy české bio zazářilo v tradičním přírodním stylu na 85 m2 , má letos poprvé možnost využít plochy téměř dvojnásobné. Cílem expozice je podpora odbytu českých produktů ekologického zemědělství v zahraničí a navázání mezinárodních obchodních a spolupracujících kontaktů. Dynamický růst trhu, zvýšená poptávka po biopotravinách, volání po kvalitě, zdravý životní styl, ochrana životního prostředí a další faktory již výrazně ovlivňují střet zájmu konzumentů, spotřebitelů, malo i velkoobchodů, výrobců a zpracovatelů. BioFach je zajímavou příležitostí nejen pro uzavírání kontraktů, ale také pro setkávání lidí zabývajících se ekologickým zemědělstvím, výrobou, prodejem biopotravin a samozřejmě spotřebitelů a přátel biopotravin ze zemí z celého světa.

Doprovodný program
Na téma „Nabídka českých biopotravin a obchodní příležitosti na českém bio trhu“ proběhne v sobotu 17.2.2007 od 10.00-12.15 hod v sále Krakau (CCN Ost, 2 podlaží) série prezentací, kde se představí čeští zástupci z řady vystavovatelů (více informací messe1@dtihk.cz, tel.: 221 490 310)

Mezi 25 prezentujícími se českými firmami na BioFachu 2007 je 18 ze Svazu PRO-BIO: Aromatis, s.r.o.
Prodej potravinových doplňků, speciálně sušené syrovátky - v bio kvalitě nabízí sušenou syrovátku Amálka.
www.aromatis.cz bio nebio, s.r.o.
Dovozce, výrobce a distributor biopotravin, výhradní zastoupení firmy RAPUNZEL v ČR. Prodej trvanlivých potravin, pečiva, ovoce, zeleniny a mléčných výrobků v bio kvalitě. Provoz internetového obchodu.
www.bionebio.cz Bioinstitut, o.p.s.
nstitut pro ekologické zemědělství a udržitelný rozvoj krajiny se zabývá především přenosem poznatků vědy a výzkumu do praxe, projekty v oblasti výchovy a vzdělávání, publikační činností, poradenstvím.
www.bioinstitut.cz Biopark, s.r.o.
Certifikovaná ekologická jatka. Dodavatel biohovězího pro obchodní řetězce Albert, Carrefour, Delvita, Hypernova a TESCO.
www.biohovezi.cz Biopekárna Zemanka – Jan Zeman
Výroba bio sušenek a krekrů slané a sladké příchuti, vlastní biopekárna.
www.biopekarnazemanka.cz Country life, s.r.o.
Velkoobchod a prodejna nabízí kompletní sortiment biopotravin, biozeleninu a bioovoce včetně zahraniční, pečivo, celozrnné obiloviny a výrobky z nich (mouky, chleby, těstoviny), luštěniny, ořechy a semena, panenské za studena lisované oleje, mořskou sůl a řasy, sójové výrobky, sušené ovoce, cereální tyčinky, ovocné a bylinné čaje atd. Dále nabízí přírodní kosmetiku, ekologické čistící prostředky, knihy a časopisy se zdravotní tematikou.
www.countrylife.cz Ekofarma Deblín – Jan Štěrba
Soukromé hospodářství s výměrou 30 ha, chov masného a mléčného skotu (prodej mléka a jatečných zvířat), pěstování brambor, obilovin a bylin, zeleniny, zpracování mléka (výroba sýrů, tvarohu). Prodej produkce ze dvora a dodávky do supermarketů, velkoobchod s biozeleninou a bioovocem včetně zahraniční. ekofarmadeblin@volny.cz Ekofarma Pollau – Josef Abrle
Rodinné ekologi

Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

25.04.
Počasí na den 25.04.
3°C / 9°C

26.04.
Počasí na den 26.04.
2°C / 13°C

27.04.
Počasí na den 27.04.
6°C / 17°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A