Liberecký kraj dotace program 8.1 Podpora environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty

3.1.2023

Zastupitelstvo Libereckého kraje schválilo na základě usn. č. 609/22/ZK ze dne 20.12.2022 vyhlášení programu „Podpora environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty“ s celkovou finanční alokací 1.400.000 Kč.

Do programu 8.1 je od roku 2021 začleněna podpora dlouhodobé práce s mládeží v oblasti životního prostředí a zemědělství (vč. včelařských, rybářských a mysliveckých kroužků), která byla dříve realizována prostřednictvím programu 8.4.

Povinnost předkládání úplného výpisu skutečných majitelů k žádosti o dotaci. V souladu s ustanovením § 10a odst. 3 písm. f) zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů a na základě zákona č.  37/2021 Sb. o evidenci skutečných majitelů, jsou vybrané právnické osoby povinny k žádosti o dotaci doložit úplný výpis platných údajů a údajů, které byly vymazány bez náhrady nebo s nahrazením novými údaji z evidence skutečných majitelů, který není starší než 90 dní od data podání žádosti. Tato povinnost se týká právnických osob – např. akciová společnost, společnost s ručením omezeným, spolek (občanské sdružení), ústav, obecně prospěšná společnost, pobočný spolek, nadace, zájmové sdružení právnických osob,….

Povinnost předkládat úplný výpis z evidence skutečných majitelů se netýká právnických osob dle § 7 zákona č. 37/2021 Sb ., (např. obcí a dobrovolných svazků obcí,  příspěvkových organizací zřízených územně samosprávným celkem, veřejných výzkumných organizací, výčet naleznete ZDE).

Získání výpisu je možné po přihlášení se příslušného subjektu prostřednictvím datové schránky nebo pro oprávněné osoby prostřednictvím dálkového přístupu. Výpis lze získat přímo z webové stránky evidence (ZDE), a to po její autentizaci a autorizaci prostřednictvím informačního systému datových schránek (právnická osoba musí mít zřízenou datovou schránku). Osoba skutečného majitele může výpis, který se jí týká, získat přímo z webové stránky evidence s využitím prostředků elektronické identifikace.

Obecně pak výpisy umožní získat také příslušný soud (po ověření totožnosti žadatele). Tato možnost je však zpoplatněna.

Pro žadatele, kteří si úplný výpis z evidence skutečných majitelů nezajistí a nedoloží k žádosti o dotaci, bude tento výpis zajištěn administrátorem příslušného programu.

Nedoložení úplného výpisu platných údajů o skutečném majiteli právnické osoby podle zákona upravujícího evidenci skutečných majitelů nebude důvodem k vyřazení žádosti o dotaci z dalšího hodnocení.

V případě dotazů se obracejte na kontaktní osobu uvedenou u příslušného programu.

Vyhlášení: 21.12.2022

Zahájení: 01.02.2023

Ukončení: 28.02.2023

ÚČEL PODPORY A

  • Podpora činnosti středisek ekologický výchovy a ekoporaden (s výjimkou jednodenních a kratších než jednodenních výukových programů pro školy)
  • Podpora škol a odborných organizací v oblasti environmentálního vzdělávání
  • Osvětová a publikační činnost
  • Školní a studentské práce s tématikou ochrany životního prostředí
  • Organizace akcí směřujících ke zlepšování životního prostředí za účasti veřejnosti
  • Preferovány budou projekty s dlouhodobým působením na cílovou skupinu

ÚČEL PODPORY B

  • Podpora dlouhodobé práce s mládeží v oblasti životního prostředí a zemědělství (vč. včelařských, rybářských a mysliveckých kroužků)

Více ZDE

Zdroj: Liberecký kraj
Autor: Redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

16.05.2024 - Zahájení výstavy "Klimatická změna a zemědělství pohledem místních aktérů"

6.5.2024

Výstava, jejíž vernisáž se uskuteční 16. května ve 14 hodin ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Potrvá do 30. května.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

07.05.
Počasí na den 07.05.
9°C / 15°C

08.05.
Počasí na den 08.05.
8°C / 16°C

09.05.
Počasí na den 09.05.
6°C / 18°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A