Charitativní 20. agrární ples vynesl téměř 100 tisíc korun pro Kapku naděje

30.1.2023

Letošní 20. ročník agrárního plesu, který pořádala Agrární komora České republiky, byl spojen z důvodu tohoto jubilea s charitativní akcí. Zemědělci darovali během této tradiční slavnostní události 92 315 korun nadačnímu fondu Kapka naděje, jenž je zaměřený na pomoc nemocným dětem zejména s poruchou krvetvorby, s nádorovým onemocněním a dětem, jejichž onemocnění vyžaduje transplantaci kostní dřeně. Darovací certifikát převzala po půlnoci v Paláci Žofín zakladatelka a prezidentka Kapky naděje Vendula Pizingerová.

„Jsem rád, že se podařilo po dvouleté pauze, kterou způsobila celosvětová pandemie covidu-19, obnovit oblíbenou tradici agrárních plesů. Vzhledem k tomu, že se jedná o jubilejní dvacátý ročník, Agrární komora České republiky se rozhodla spojit jej s charitativní akcí, jejíž výtěžek byl darován nadačnímu fondu Kapka naděje. Zemědělci jsou lidé, kteří jsou zvyklí si pomáhat a štědrost ukázali i v tomto případě. Darovali na pomoc dětem trpícím rakovinotvorným onemocněním 92 315 korun. Všem přispěvatelům upřímně a ze srdce děkujeme,“ říká prezident Agrární komory České republiky Jan Doležal. Částka na transparentním účtu charitativního plesu se v průběhu večera ještě zvýšila na více než 100 tisíc korun a další desítky tisíc korun putovaly přímo na účet Kapky naděje.

„Jsem velmi ráda, že je Kapka naděje pro letošní ples v roli charitativního partnera a nesmírně si vážím této spolupráce. Když se ohlédnu zpět na dvě dekády působení Kapky naděje, naplňuje mě pocit zadostiučinění a upřímné radosti. Radosti z důvěry, kterou do Kapky naděje naši partneři a podporovatelé tolik let vkládají. Upřímně děkuji všem, kteří se podíleli na výši výtěžku a na organizaci tak krásné společenské akce, částka je úžasná. Děkujeme,“ sděluje zakladatelka a prezidentka Kapky naděje Vendula Pizingerová.

20. agrárnímu plesu poskytl osobní záštitu ministr zemědělství Zdeněk Nekula. Slavnostní událost se uskutečnila také díky téměř 30 sponzorům z řad členské základny Agrární komory České republiky a dalších tradičních partnerů. Květinovou výzdobu vytvořili pod vedením místopředsedkyně Svazu květinářů a floristů České republiky Kláry Franc Vavříkové studenti z České zahradnické akademie Mělník, kteří využili především české výpěstky. Mediálními partnery akce jsou měsíčník Agrární komory České republiky AGRObase a vydavatelství ProfiPress.

Zdroj: Agrární komora České republiky
Autor: Redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

24.04.
Počasí na den 24.04.
1°C / 7°C

25.04.
Počasí na den 25.04.
3°C / 9°C

26.04.
Počasí na den 26.04.
2°C / 13°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A