Novým náměstkem člena vlády se na Ministerstvu zemědělství stal Miroslav Skřivánek

1.2.2023

Do funkce náměstka člena vlády dnes ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) jmenoval Miroslava Skřivánka (KDU-ČSL). Bude se věnovat průřezově všem zemědělským agendám.

„Náměstek Miroslav Skřivánek strávil velkou část profesního života v zemědělství na horách. Jeho životním krédem je dělat zemědělství, za které se nemusí stydět, proto jsem přesvědčen, že nejen tímto postojem, ale i svým vzděláním a bohatou praxí je správnou volbou pro naše ministerstvo,“ řekl ministr zemědělství Zdeněk Nekula.

Miroslav Skřivánek (50) vystudoval Agronomickou fakultu Mendelovy univerzity v Brně v bakalářském studijním oboru Všeobecné zemědělství, následně magisterském oboru Zemědělské inženýrství a úspěšně dokončil doktorské studium v oboru Speciální zootechnika. Na Mendelově univerzitě také vyučuje. Byl starostou obce Branná, kde se dlouhodobě věnoval i ekologickému a environmentálnímu zemědělství. Je ženatý, má dvě dcery.

Náměstek člena vlády zastupuje ministra v záležitostech, které si ministr sám stanoví, a to například při schůzi vlády, Poslanecké sněmovny či Senátu. Náměstka člena vlády jmenuje a odvolává příslušný ministr.

Zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR
Autor: Redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.03.
Počasí na den 27.03.
7°C / 17°C

28.03.
Počasí na den 28.03.
6°C / 14°C

29.03.
Počasí na den 29.03.
7°C / 18°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A