Připravuje se veřejné projednání Návrhu Aktualizace č. 1 Zásad územního rozvoje Libereckého kraje

15.6.2023

V rámci dlouhodobého procesu Aktualizace č. 1 Zásad územního rozvoje Libereckého kraje (ZÚR LK) se připravuje veřejné projednání Návrhu Aktualizace č. 1 ZÚR LK a Vyhodnocení vlivů Aktualizace č. 1 ZÚR LK na udržitelný rozvoj území.

ZÚR LK jsou základní územně plánovací dokumentací kraje pořizovanou dle stavebního zákona. ZÚR stanovují základní požadavky na uspořádání území kraje, vymezují plochy a koridory nadmístního významu, veřejně prospěšné stavby, veřejně prospěšná opatření a územní rezervy. ZÚR zpřesňují a rozvíjejí cíle a úkoly územního plánování v souladu s Politikou územního rozvoje ČR a koordinují územně plánovací činnost obcí.

Veřejné projednání Návrhu Aktualizace č. 1 ZÚR LK a Vyhodnocení vlivů Aktualizace č. 1 ZÚR LK na udržitelný rozvoj území se bude konat dne 23. července 2020 na Krajském úřadu Libereckého kraje. V rámci veřejného projednání bude nejprve podán odborný výklad zveřejněných dokumentů a následně bude dán prostor na dotazy.

Zveřejněný Návrh Aktualizace č. 1 ZÚR LK a Vyhodnocení vlivů Aktualizace č. 1 ZÚR LK na udržitelný rozvoj území a více informací k jejich veřejnému projednání a k možnosti jejich připomínkování dle stavebního zákona je na webu odboru územního plánování a stavebního řádu ZDE.

Zdroj: Liberecký kraj
Autor: Redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

28.04.
Počasí na den 28.04.
10°C / 22°C

29.04.
Počasí na den 29.04.
12°C / 23°C

30.04.
Počasí na den 30.04.
12°C / 25°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A