Agrární ples se v roce 2024 nekoná

8.1.2024

Vzhledem k množícím se dotazům k termínu a možnosti objednávek vstupenek na tradiční Agrární ples, konaný obvykle na přelomu ledna a února roku si vám dovolujeme sdělit, že rozhodnutím představenstva AK ČR ze dne 25. srpna 2023 se ples v roce 2024 nekoná.
Představenstvo AK ČR projednalo a zvážilo veškeré aspekty vyplývající z konání a nekonání této významné akce, a především z důvodu razantního nárůstu nákladů na straně vstupů jako jsou nájmy, catering, kulturní program a další, rozhodlo pro letošní rok o zrušení plesu. V úvahu bylo vzato i navýšení cen vstupenek, která však na druhé straně snižuje celkový zájem o účast, předjednávali jsme možnosti podpory u původních i nových partnerů plesu, která ale také má své stropy, hledali jsme úspory a poptávali uspořádání plesu v jiných prostorách, aniž by tím utrpěla prestiž akce, ale přes to všechno by bylo nezbytné celkové náklady velmi významně financovat z vlastních zdrojů AK ČR. 
I přes zvýšení členských příspěvků od 1. ledna 2024 nepokládáme za vhodné směřovat část těchto financí na společenské akce, ale chceme je soustředit především na zajištění potřeb pro vlastní činnost AK ČR, a tedy ve vlastní prospěch svých členů a zlepšení jejich ekonomické situace, která se v roce 2023 značně zhoršila.
I při vědomí dlouholeté tradice a silného společenského významu Agrárního plesu tedy byl v otázce jeho uspořádání upřednostněn pragmatický pohled s vírou, že Agrární ples budeme pořádat v roce 2025.

Děkujeme za pochopení

Zdroj: Agrární komora České republiky
Autor: Redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

28.04.
Počasí na den 28.04.
10°C / 22°C

29.04.
Počasí na den 29.04.
12°C / 23°C

30.04.
Počasí na den 30.04.
12°C / 25°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A