Novým náměstkem člena vlády se na Ministerstvu zemědělství stal Milan Daďourek

1.3.2024

Do funkce náměstka člena vlády dnes ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) jmenoval Milana Daďourka (Piráti). Bude se věnovat průřezově všem zemědělským agendám. Nahradil Radka Holomčíka, který odešel na rodičovskou dovolenou.

„Náměstek Milan Daďourek je člověk z praxe. Velkou část svého profesního života se zabýval ochranou krajiny a je ekologicky hospodařícím zemědělcem. Ekologii a ochraně krajiny se věnuje také v souvislosti se společnou zemědělskou politikou, a to jako jeden z odborníků na zemědělství,“ řekl ministr zemědělství Marek Výborný.

Milan Daďourek (48) vystudoval v letech 1993 až 1998 obor ochrana a tvorba životního prostředí na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci (získal titul Mgr.) a později v letech 2009 až 2012 obor právní specializace – veřejná správa na Právnické fakultě Masarykovy univerzity (získal titul Bc.).

Pochází z Liberce, od roku 2000 žije v Počítkách na Vysočině. Od roku 2011 je samostatně hospodařícím zemědělcem, který se specializuje na ekologický chov ovcí. V pirátském rezortním týmu zemědělství se věnuje zejména společné zemědělské politice ve vztahu k zemědělské praxi a ochraně krajiny.

Náměstek člena vlády zastupuje ministra v záležitostech, které si ministr sám stanoví, a to například při schůzi vlády, Poslanecké sněmovny či Senátu.

Zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR
Autor: Redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.04.
Počasí na den 27.04.
6°C / 17°C

28.04.
Počasí na den 28.04.
8°C / 21°C

29.04.
Počasí na den 29.04.
11°C / 22°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A