V Libereckém kraji zasedala Hodnotitelská komise. O prestižní ocenění Regionální potravina zabojovalo 37 výrobců

28.5.2025

Spotřebitelé v Libereckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se zde do soutěže přihlásilo 37 místních výrobců se 105 produkty. Komisi zaujaly pšeničný kvasový chléb z Pekárny 42 gramů, medový řez od Jany Žloutkové z Jablonce nad Nisou anebo Jablko-hruška šťáva 100% od společnosti Stará dáma. Šestnáctý ročník soutěže se koná ve všech krajích České republiky.

Hodnotitelská komise se sešla v Liberci a značku Regionální potravina Libereckého kraje navrhla pro rok 2025 udělit těmto výrobkům:

KATEGORIE

VÝROBEK A VÝROBCE

Masné výrobky tepelně opracované

 

SELSKÉ KRŮTÍ PRSO

PROMINENT CZ

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy, čerstvé maso a masné polotovary

PICANHA

ILONA KODÝMOVÁ, KLÍČNOV

FARMA VOJTĚŠKA

Sýry včetně tvarohu

KOZÍ TVAROH Z NOVÉHO DVORA

PaedDr. Ing. MILENA KREJZOVÁ, SOSNOVÁ

KOZÍ FARMA NOVÝ DVŮR

Mléčné výrobky ostatní

OVČÍ JOGURT

MICHAL SABÁČEK, NOVÁ VES

OVČÍ FARMA A SÝRÁRNA SABÁČKOVI

Pekařské výrobky včetně těstovin

PŠENIČNÝ KVASOVÝ CHLÉB „PEKÁRNA 42 GRAMŮ“

BOCHNÍK CHLEBA

PEKÁRNA 42 GRAMŮ

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

MEDOVÝ ŘEZ

JANA ŽLOUTKOVÁ, JABLONEC NAD NISOU

JANINY DOBROTY


Nápoje

JABLKO-HRUŠKA ŠŤÁVA 100%

STARÁ DÁMA

Ovoce a zelenina ve zpracované nebo čerstvé formě

SAMIR KYSANÉ ZELÍ VE SLANÉM NÁLEVU

SAMIR KYSANÉ ZELÍ

Ostatní

VEJCE ZE STATKU

ING. PETR MACHÁČEK, HUNTÍŘOV

STATEK U MACHÁČKŮ

„Ocenění Regionální potravina je pro zákazníky především známkou garance původu a kvality výrobku. Velkým přínosem je jistě možnost představit naše produkty novým zákazníkům prostřednictvím ochutnávkových akcí,“ uvádí David Erlebach ze společnosti Mléko Jeřmanice k ocenění Regionální potravina Libereckého kraje.

V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v Liberci v rámci Dne regionálních potravin Libereckého kraje ve čtvrtek 11. 9. 2025.

„Mám velkou radost, že se v letošním roce do soutěže Regionální potravina Libereckého kraje přihlásilo o osm výrobců více než vloni. Celkem jsme evidovali 37 přihlášených výrobců se 105 výrobky, což je úžasné číslo. Zájem byl rovnoměrně rozložen napříč všemi kategoriemi. Velice mě také potěšil vysoký podíl nových účastníků, což je významný ukazatel rostoucího zájmu o značku Regionální potravina mezi lokálními producenty, kteří nabízejí to nejlepší z našeho kraje,“ zhodnotil výsledky Václav Chábera, koordinátor soutěže Regionální potravina Libereckého kraje.

RP2025

Autor: Editor obsahu

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Slintavka a kulhavka - aktuální informace

26.3.2025

Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

30.05.
Počasí na den 30.05.
10°C / 18°C

31.05.
Počasí na den 31.05.
12°C / 24°C

01.06.
Počasí na den 01.06.
13°C / 26°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A