Značku kvality Regionální potravina Libereckého kraje získaly pšeničný kvasový chléb, medový řez i jablko-hruškový mošt

12.9.2025

Prestižní ocenění Regionální potravina Libereckého kraje převzali lokální vítězní výrobci od ministra zemědělství Marka Výborného a ředitele Regionálního odboru SZIF Hradec Králové Aleše Sobela na slavnostním vyhlášení ve čtvrtek 11. září během akce Den regionálních potravin Libereckého kraje. O vítězství se v letošním ročníku utkalo 37 výrobců se 105 produkty. Mezi oceněnými výrobky jsou například pšeničný kvasový chléb, medový řez s karamelovým krémem anebo jemný jablko-hruškový mošt.

Značku Regionální potravina Libereckého kraje roku 2025 získaly tyto výrobky:

:

KATEGORIE

VÝROBEK A VÝROBCE

Masné výrobky tepelně opracované

 

SELSKÉ KRŮTÍ PRSO

PROMINENT CZ

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy, čerstvé maso a masné polotovary

 

PICANHA

ILONA KODÝMOVÁ, KLÍČNOV

FARMA VOJTĚŠKA

 

Sýry včetně tvarohu

 

KOZÍ TVAROH Z NOVÉHO DVORA

PaedDr., Ing. MILENA KREJZOVÁ, SOSNOVÁ

KOZÍ FARMA NOVÝ DVŮR

 

Mléčné výrobky ostatní

 

OVČÍ JOGURT

MICHAL SABÁČEK, NOVÁ VES

OVČÍ FARMA A SÝRÁRNA SABÁČKOVI

Pekařské výrobky včetně těstovin

 

PŠENIČNÝ KVASOVÝ CHLÉB „PEKÁRNA 42 GRAMŮ“

BOCHNÍK CHLEBA

PEKÁRNA 42 GRAMŮ

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

 

MEDOVÝ ŘEZ

JANA ŽLOUTKOVÁ, JABLONEC NAD NISOU

JANINY DOBROTY

 

Nápoje

 

JABLKO-HRUŠKA MOŠT 100%

STARÁ DÁMA

 

Ovoce a zelenina ve zpracované nebo čerstvé formě

 

SAMIR KYSANÉ ZELÍ VE SLANÉM NÁLEVU

SAMIR KYSANÉ ZELÍ

 

Ostatní

 

VEJCE ZE STATKU

ING. PETR MACHÁČEK, HUNTÍŘOV

STATEK U MACHÁČKŮ

 

 


„Za dobu existence naší farmy jsme získali mnoho ocenění a uznání za naši šlechtitelskou činnost druhého národního plemene české hnědé krátkosrsté kozy. Avšak vítězství v soutěži Regionální potravina je završením všech úspěšných kroků a ocenění celého řetězce, jehož koncovka směřuje 
k našemu spokojenému zákazníkovi. Vítězstvím v této soutěži jsme získali velkou mediální podporu 
a propagaci naší práce na celostátní úrovni. Nebýt této soutěže zůstali bychom u ocenění pouze za náš chov. Úspěch v soutěži Regionální potravina nám otevírá cestu k našim dalším zákazníkům,“ říká Milena Krejzlová z Kozí farmy Nový Dvůr, několikanásobná držitelka ocenění Regionální potravina Libereckého kraje.

„Ocenění Regionální potravina si nesmírně vážíme – je to už podruhé, co jsme jej získali a vnímáme ho jako velké zviditelnění naší práce a farmy. Díky této značce jsme se potkali s úžasnými výrobci 
a navázali nové spolupráce, například s Honzou Hladem z řemeslné pekárny 42 gramů či s Dokem 
v Liberci, který si nás díky ocenění všiml. Regionální potravina nás přiblížila lidem a pomohla nám dostat se více do jejich povědomí, za což jsme opravdu vděční,“ uvádí Michal Sabáček z Ovčí farmy 
a sýrárny Sabáčkovi, několikanásobný držitel ocenění Regionální potravina Libereckého kraje.

Autor: Editor obsahu

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Slintavka a kulhavka - aktuální informace

26.3.2025

Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

18.09.
Počasí na den 18.09.
9°C / 19°C

19.09.
Počasí na den 19.09.
9°C / 25°C

20.09.
Počasí na den 20.09.
9°C / 25°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A