Značku kvality Regionální potravina Libereckého kraje získaly pšeničný kvasový chléb, medový řez i jablko-hruškový mošt
12.9.2025
Prestižní ocenění Regionální potravina Libereckého kraje převzali lokální vítězní výrobci od ministra zemědělství Marka Výborného a ředitele Regionálního odboru SZIF Hradec Králové Aleše Sobela na slavnostním vyhlášení ve čtvrtek 11. září během akce Den regionálních potravin Libereckého kraje. O vítězství se v letošním ročníku utkalo 37 výrobců se 105 produkty. Mezi oceněnými výrobky jsou například pšeničný kvasový chléb, medový řez s karamelovým krémem anebo jemný jablko-hruškový mošt.
Značku Regionální potravina Libereckého kraje roku 2025 získaly tyto výrobky:
:
KATEGORIE | VÝROBEK A VÝROBCE |
Masné výrobky tepelně opracované |
PROMINENT CZ
|
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy, čerstvé maso a masné polotovary |
ILONA KODÝMOVÁ, KLÍČNOV FARMA VOJTĚŠKA
|
Sýry včetně tvarohu |
PaedDr., Ing. MILENA KREJZOVÁ, SOSNOVÁ KOZÍ FARMA NOVÝ DVŮR
|
Mléčné výrobky ostatní |
MICHAL SABÁČEK, NOVÁ VES OVČÍ FARMA A SÝRÁRNA SABÁČKOVI |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
PŠENIČNÝ KVASOVÝ CHLÉB „PEKÁRNA 42 GRAMŮ“ BOCHNÍK CHLEBA PEKÁRNA 42 GRAMŮ
|
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
JANA ŽLOUTKOVÁ, JABLONEC NAD NISOU JANINY DOBROTY
|
Nápoje |
STARÁ DÁMA
|
Ovoce a zelenina ve zpracované nebo čerstvé formě |
SAMIR KYSANÉ ZELÍ VE SLANÉM NÁLEVU SAMIR KYSANÉ ZELÍ
|
Ostatní |
ING. PETR MACHÁČEK, HUNTÍŘOV STATEK U MACHÁČKŮ
|
„Za dobu existence naší farmy jsme získali mnoho ocenění a uznání za naši šlechtitelskou činnost druhého národního plemene české hnědé krátkosrsté kozy. Avšak vítězství v soutěži Regionální potravina je završením všech úspěšných kroků a ocenění celého řetězce, jehož koncovka směřuje
k našemu spokojenému zákazníkovi. Vítězstvím v této soutěži jsme získali velkou mediální podporu
a propagaci naší práce na celostátní úrovni. Nebýt této soutěže zůstali bychom u ocenění pouze za náš chov. Úspěch v soutěži Regionální potravina nám otevírá cestu k našim dalším zákazníkům,“ říká Milena Krejzlová z Kozí farmy Nový Dvůr, několikanásobná držitelka ocenění Regionální potravina Libereckého kraje.
„Ocenění Regionální potravina si nesmírně vážíme – je to už podruhé, co jsme jej získali a vnímáme ho jako velké zviditelnění naší práce a farmy. Díky této značce jsme se potkali s úžasnými výrobci
a navázali nové spolupráce, například s Honzou Hladem z řemeslné pekárny 42 gramů či s Dokem
v Liberci, který si nás díky ocenění všiml. Regionální potravina nás přiblížila lidem a pomohla nám dostat se více do jejich povědomí, za což jsme opravdu vděční,“ uvádí Michal Sabáček z Ovčí farmy
a sýrárny Sabáčkovi, několikanásobný držitel ocenění Regionální potravina Libereckého kraje.
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Slintavka a kulhavka - aktuální informace
26.3.2025
Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.
Počasí
18.09.
9°C / 19°C
19.09.
9°C / 25°C
20.09.
9°C / 25°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A