Přísnější podmínky pro udělení značky Klasa

22.5.2006

Výrobci by měli podle nových pravidel omezit používání doplňkových surovin, jako jsou například sušené odstředěné mléko či enzymatické přísady v pečivu. Na kvalitu potravin by měla dohlížet Státní zemědělská a potravinářská inspekce a firmě, která už Klasu má a nové podmínky nesplní, nebude značka prodloužena. Zájem výrobců o značku KLASA roste, zejména u malých a středních firem, protože si uvědomují, že zvyšuje prestiž, která je jedním z marketingových nástrojů. Cílem značky Klasa, která se uděluje od roku 2003, je propagace českých potravin a pomoc tuzemským podnikatelům uspět v evropské konkurenci. Pokud výrobek splní stanovené požadavky, smí značku užívat po tři roky. Mezi požadavky je např. to, že výrobek je vyroben 100% národní prací a obsahuje stanovené množství tuzemských surovin. Velký důraz je rovněž kladen na kvalitu a bezpečnost potravin. Oceňovány jsou různí výrobci: mlékárny, masny, výrobci mouky, medu i racionální výživy. Klasu nejčastěji získávají uzeniny, pečivo, sýry a jogurty.
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

23. -25. 8. 2024 - Kurz pro začínající včelaře

16.7.2024

Pobytový kurz: Termín 23. -25. srpna 2024 (pobytový Pá-Ne), Místo konání Penzion Svět pod Ještědem - Hoření paseky a Včelí Farma Smržov

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

26.07.
Počasí na den 26.07.
14°C / 27°C

27.07.
Počasí na den 27.07.
16°C / 32°C

28.07.
Počasí na den 28.07.
15°C / 26°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A