INFORMACE K NOUZOVÉMU STAVU vyhlášeného vládou CR

29.1.2007

Nouzový stav je vyhlášen pro území krajů Jihočeského, Plzeňského, Karlovarského, Libereckého a Vysočina, a dále pro okresy Trutnov, Náchod a Jičín v Královéhradeckém kraji, pro okresy Benešov, Příbram, Kutná Hora a Kolín ve Středočeském kraji a pro okres Bruntál v kraji Moravskoslezském. Nouzový stav potrvá od 5.00 hodin dne 25. ledna 2007 do 24.00 hodin dne 5. února 2007.

Po tuto dobu je zakázán vstup, pobyt a pohyb osob v lesích na územích, pro která je nouzový stav vyhlášen. Tento zákaz se nevztahuje na: 1 dálnice 2. silnice 3. místní komunikace. Pokud jde o účelové komunikace (§ 7 odst. 1 zákona ?. 113/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů – mj. lesní cesty), bude nutno vycházet v každém konkrétním případě ze stavu katastru nemovitostí. Případné informace o tom, zda jde o pozemek určený k plnění funkcí lesa (tj. les) lze zjistit u obecního úřadu obce s rozšířenou působností.

Sjezdovky, které nejsou lesem (pozemkem určeným k plnění funkcí lesa), nejsou vyhlášením nouzového stavu dotčeny.

Lanovky, určené pro nadzemní přepravu osob, určené ke sjezdovému lyžování, nejsou vyhlášením nouzového stavu dotčeny.

Režim provozu lyžařských vleků, přepravujících osoby pozemně, bude odvislý od konkrétního posouzení, zda se jedná o les (pozemky určené k plnění funkcí lesa) či nikoliv, a to prostřednictvím jednotlivých obcí, resp. jimi vedených seznamů účelových komunikací.

Lyžařské běžecké tratě, které jsou vedeny po pozemcích, které nejsou lesem (pozemkem určeným k plnění funkcí lesa), nejsou vyhlášením nouzového stavu dotčeny, tzn., že lyžařské běžecké tratě vedoucí po silnicích a místních komunikacích protínajících les nejsou vyhlášením nouzového stavu dotčeny. U tratí vedoucích po účelových komunikací pak je třeba analogicky postupovat jako u posouzení účelových komunikací.

Parkoviště, zřízená v souladu s právními předpisy, která nejsou lesem (pozemkem určeným k plnění funkcí lesa), nejsou vyhlášením nouzového stavu dotčena.

Uvedená krizová opatření se nevztahují na osoby provádějící likvidační práce a pracovníky vrchního státního dozoru v lesích a České inspekce životního prostředí. © 2006 Ministerstvo zemědělství

Zdroj: MZE
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

16.05.2024 - Zahájení výstavy "Klimatická změna a zemědělství pohledem místních aktérů"

6.5.2024

Výstava, jejíž vernisáž se uskuteční 16. května ve 14 hodin ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Potrvá do 30. května.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

05.05.
Počasí na den 05.05.
10°C / 21°C

06.05.
Počasí na den 06.05.
10°C / 20°C

07.05.
Počasí na den 07.05.
9°C / 15°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A