Nový kalendář vzdělávacích akcí Libereckého kraje je na světě

26.2.2007

„Kalendář zahrnuje celkem 25 akcí z oblasti zemědělství a rozvoje venkova a 23 z oblasti ekologické výchovy. Je zde také zmíněna řada dalších aktivit z těchto oblastí, které se v roce 2007 v Libereckém kraji uskuteční. Na realizaci spolupracujeme s celou řadou subjektů, především s neziskovými organizacemi a obcemi. Akce jsou určeny jak široké veřejnosti tak odborníkům,“ přiblížil obsah právě vydávaného kalendáře pro rok 2007 náměstek hejtmana Radim Zika.

Za zmínku stojí podle něj například již 6. krajské dožínkové slavnosti, které se letos uskuteční 1. září v Jilemnici, či řada akcí, které jsou věnovány jednotlivým druhům hospodářských zvířat.

„Připomenu Krajský den včely a Den mladých včelařů 19. května, Krajský den koně 26. května, Krajský den chovatelů ovcí a koz 2. června a další,“ vypočítal namátkou náměstek hejtmana.

Na zvyšující se oblibu krajských ekodnů pro rodiny s dětmi resort zareagovat podstatně větší nabídkou těchto celodenních programů. V průběhu roku jich bude připraveno celkem 12 a budou doprovázeny soutěží o zajímavé ceny.

„Na jednotlivých krajských ekodnech určených pro rodiny s dětmi mohou návštěvníci vyplnit jednoduché dotazníky, které potom budou na akci Den stromů v Oldřichově v Hájích 20. října zařazeny do slosování o deset zajímavých a užitečných cen, třeba spacák, kompostér, cyklistickou dvoubrašnu, encyklopedii o přírodě a jiné,“ prozradil Radim Zika.

Kalendář je doplněn prezentacemi projektů resortu – Agrární poradenské a informační centrum Libereckého kraje a Regionálním systém ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty Libereckého kraje (ORSEJ).

„Je dobře, že ani v letošním roce Liberecký kraj nezapomněl na své zemědělce, potravináře a ostatní příslušníky agrárního odvětví. Vedle zmíněných akcí upřednostňuje i propagaci potravin vyrobených v našem kraji a další významnou aktivitou jsou semináře zaměřené na Evropské strukturální fondy, jejich projektové přípravy a využívání,“ podotkl Robert Erlebach, předseda Regionální agrární rady Libereckého kraje.

Řada akcí v oblasti zemědělství probíhá za finanční podpory EU v rámci projektu Partnertsví. Některé akce z oblasti ekologické výchovy probíhají v rámci projektu Regionální systém environmentální výchovy, vzdělávání a osvětyLibereckého kraje, který byl podpořen z Operačního programu rozvoj lidských zdrojů spolufinancovaného ze státního rozpočtu (MŽP)a Evropského sociálního fondu v ČR.

Účastníci ekodnů určených pro rodiče a děti se v letošním roce mohou zapojit do soutěže "Soutěžte s ekodny " o kvalitní ceny. Zúčastnit se soutěže je velice jednoduché - stačí vyplnit dotazník na ekodnu. Všechny dotazníky budou zařazeny do slosování.

Bližší informace k zemědělským akcím:
Vladimíra Pachlová, Regionální agrární rada LK, U Nisy 69, 460 57 Liberec
e-mail: oak.lbc@volny.cz, tel: 485 108 040 Bližší informace k akcím z ekologické výchovy:
Ing. Tomáš Komrzý, KÚ Libereckého kraje, odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2
e-mail: tomas.komrzy@kraj-lbc.cz, tel: 485 226 353

Více informací k jednotlivým akcím naleznete zde

Kalendář je k dispozici v kontaktním centru krajského úřadu, bude k dispozici při akcích, elektronickou formu lze nalézt nawww.kraj-lbc.cz, www.ekovychovalk.cz a www.apic.cz.

Zdroj: LK
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

19.04.
Počasí na den 19.04.
2°C / 9°C

20.04.
Počasí na den 20.04.
2°C / 8°C

21.04.
Počasí na den 21.04.
0°C / 7°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A