Absorbovaná voda v drůbežím mase

9.5.2007

chlazeném a mraženém drůbežím mase může být obsaženo více vody než odpovídá přirozenému obsahu, a sice v důsledku použití vody k chlazení, které je v některých zemích zavedeno. V ČR se v posledních letech používá výhradně modernější technologie chlazení vzduchem, které minimalizuje riziko druhotné mikrobiální kontaminace. Pro výrobce to však znamená, že nemohou prodávat vodu za cenu kuřecího masa a jsou tak v nevýhodě proti některým dovozům. Chlazení vodou se používá např. v Brazílii a částečně v Polsku, odkud je do ČR značný podíl drůbeže dovážen.
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.04.
Počasí na den 27.04.
6°C / 17°C

28.04.
Počasí na den 28.04.
8°C / 21°C

29.04.
Počasí na den 29.04.
11°C / 22°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A