Gandalovič zahájil Národní výstavu hospodářských zvířat a zemědělské techniky

18.5.2007

„Výstava patří z hlediska zastoupení předváděných hospodářských zvířat mezi největší v České republice. Věřím, že letošní ročník ukáže narůstající úroveň kvality vystavovaného skotu a prasat a potvrdí svoji prestiž,“ uvedl ministr Gandalovič.

Hlavním organizátorem 5. ročníku výstavy, která se koná bienálně, je společnost Genoservis, která spolu s chovatelskými svazy, sdruženími a dalšími institucemi zajišťuje vystavení a předvádění hospodářských zvířat, a společnost Veletrhy Brno, jež zajišťuje zemědělskou techniku. Akce se koná s podporou Ministerstva zemědělství ČR, které zde má na 80 čtverečních metrech také vlastní expozici. Ta je provedena atypicky a navozuje dojem zemědělského stavení. „Naším cílem je seznámit širokou i odbornou veřejnost s aktuální situací jednotlivých částí resortu zemědělství, možnostech společné zemědělské politiky a přispět tak k lepší informovanosti,“ řekl Gandalovič.

Program výstavy je podobně jako v předchozích ročnících rozdělen do čtyř dnů. Zatímco čtvrtek patří přehlídce a hodnocení masného skotu, pátek bude, stejně jako v minulém ročníku, na programu národní šampionát holštýnského skotu a poté přehlídka českého strakatého skotu. V sobotu si přijdou na své chovatelé a zájemci o ovce a kozy, na závěr proběhne v neděli předvádění a hodnocení koní.
V expozici zemědělské techniky se mohou návštěvníci těšit na stroje a zařízení pro přípravu krmiv a chov hospodářských zvířat, ve velké míře budou zastoupeny zemědělské stroje pro zpracování půdy nebo sklizeň.
V rámci doprovodného programu výstavy proběhne ve čtvrtek a v pátek série odborných seminářů pořádaných ministerstvem zemědělství a Ústavem zemědělských a potravinářských informací, kterou Gandalovič zahájil vystoupením na dnešním semináři s názvem Společná zemědělská politika – současnost a vize.

Zdroj: mze
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

16.05.2024 - Zahájení výstavy "Klimatická změna a zemědělství pohledem místních aktérů"

6.5.2024

Výstava, jejíž vernisáž se uskuteční 16. května ve 14 hodin ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Potrvá do 30. května.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

07.05.
Počasí na den 07.05.
9°C / 15°C

08.05.
Počasí na den 08.05.
8°C / 16°C

09.05.
Počasí na den 09.05.
6°C / 18°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A