Nové potravinářské předpisy EU – květen 2008

3.6.2008

Plné texty uvedených předpisů v češtině najdete na stránkách Úředního věstníku ES.

1. HYGIENA, BEZPEČNOST
 
2. VETERINÁRNÍ OPATŘENÍ, OBECNÁ PRAVIDLA PRO OBCHODOVÁNÍ S PRODUKTY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Nařízení 437/2008/ES, kterým se mění přílohy VII, X a XI nařízení 1774/2002/ES, pokud jde o požadavky na zpracování mléka a mléčných výrobků definovaných jako materiál kategorie 3
OJ L 132, 22.05.2008, s.7
 
3. OPATŘENÍ U POTRAVIN ROSTLINNÉHO PŮVODU
 
4. DOZOR NAD POTRAVINAMI, MONITORING
 
5. PŘÍDATNÉ A POMOCNÉ LÁTKY A AROMATA DO POTRAVIN
 
6. KRMIVA
 
7. KONTAMINANTY (kromě reziduí veterinárních prostředků a pesticidů)
 
8. OZAŘOVÁNÍ POTRAVIN, NUKLEÁRNÍ NEHODY
 
9. MATERIÁLY A PŘEDMĚTY VE STYKU S POTRAVINAMI
 
10. OZNAČOVÁNÍ
Nařízení 433/2008/ES o zapsání názvu do Rejstříku chráněných označení původu a chráněných zeměpisných označení (Český kmín (CHOP))
OJ L 131, 21.05.2008, s.3
Nařízení 434/2008/ES, o zapsání názvu do Rejstříku chráněných označení původu a chráněných zeměpisných označení (Cordero de Navarra nebo Nafarroako Arkumea (CHZO))
OJ L 131, 21.05.2008, s.4
Nařízení 438/2008/ES, kterým se ruší zápis některých názvů do Rejstříku chráněných označení původu a chráněných zeměpisných označení ((Löwensteiner Mineralquelle (CHOP), Bad Niedernauer Quelle (CHOP), Kisslegger Mineralquelle (CHOP), Teinacher Mineralquellen (CHOP), Lieler Quelle (CHOP), Gemminger Mineralquelle (CHOP), Überkinger Mineralquellen (CHOP))
OJ L 132, 22.05.2008, s.14
 
11. HMOTNOSTI A OBJEMY
 
12. ZVLÁŠTNÍ VÝŽIVA A DOPLŇKY STRAVY
 
13. ZMRAZENÉ POTRAVINY
 
14. PRODUKTY EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ
 
15. GMO A „NOVEL FOODS“
 
16. JINÉ PŘEDPISY S VÝZNAMEM PRO POTRAVINY
Nařízení 465/2008/ES, kterým se v souladu s nařízením 793/93/ES dovozcům a výrobcům některých látek, které mohou být perzistentní, bioakumulační a toxické a jsou uvedeny v Evropském seznamu existujících obchodovaných chemických látek, ukládají požadavky na zkoušení a informace
OJ 139, 29.05.2008, s.8
Nařízení 440/2008/ES, kterým se stanoví zkušební metody podle nařízení 1907/2006/ES o registraci, hodnocení, povolování a omezování chemických látek
OJ 142, 31.05.2008, s.1
 
17. MASO A MASNÉ VÝROBKY
 
18. DRŮBEŽÍ MASO A VEJCE
 
19. RYBY A VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ

Zdroj: UZPI
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

01. 06. 2024 - Krajský den koně Libereckého kraj „já mám koně“

16.5.2024

Tradiční akce se pod názvem „Já mám koně“ bude konat po šestnácté a jejím centrem bude opět Tyršův park. Sem se od časných ranních hodin budou sjíždět desítky chovatelů, aby se připravili na slavnostní průvod městem jak s koňmi v kočárových spřeženích, tak „pod sedlem“.

» více

31. 5. 2025 Gastroden 2024

16.5.2024

Gastroden je prezentace žáků škol potravinářských oborů - pekař, řezník-uzenář a kuchař-číšník své dovednosti.

» více

19. 5. 2025 Mezinárodní den včel

16.5.2024

Botanická zahrada v Liberci vás zve na Mezinárodní den včel

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

16.05.
Počasí na den 16.05.
11°C / 20°C

17.05.
Počasí na den 17.05.
10°C / 17°C

18.05.
Počasí na den 18.05.
11°C / 19°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A