Hodnocení zdravotních rizik na úrovni ČR

31.7.2008

Snaha o maximální využití vědecky založeného hodnocení zdravotních rizik na úrovni EU řeší EFSA - Evropský úřad pro potraviny a FVO - Potravinový a veterinární úřad, který publikuje na evropských stránkách: http://ec.europa.eu/food/fvo/index_en.htm
V rámci ČR existuje 5 vědeckých výborů. Podrobné aktuální informace o činnosti jednotlivých vědeckých výborů jsou k dispozici na webových stránkách:

výbor veterinární: http://www.vri.cz/default.asp?page=news/fsafety.asp
výbor výživy zvířat: http://www.vuzv.cz/v_vyzivy.htm
výbor pro potraviny: http://www.chpr.szu.cz/vedvybor/vvp.htm
výbor pro geneticky modifikované potraviny a krmiva http://www.scgmff.cz
výbor fytosanitární a životního prostředí: www.phytosanitary.org

Informační centrum bezpečnosti potravin poskytuje informace na stránkách: www.bezpecnostpotravin.cz. Nově byly zprovozněny webové stránky: www.viscojis.cz, které jsou zaměřeny na posilování povědomí mládeže ve věku 13 až 17 let o problematice výživy.
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

15.12.
Počasí na den 15.12.
1°C / 5°C

16.12.
Počasí na den 16.12.
2°C / 5°C

17.12.
Počasí na den 17.12.
2°C / 5°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A