Adresář Kam pro bedýnky
23.4.2010
Adresář Kam pro bedýnky, obsahující kontakty na téměř 30 farmářů a bioklubů, kteří v České republice provozují tak zvané bedýnkové systémy dodávky čerstvých zemědělských produktů přímo konečným zákazníkům, dnes zveřejnily web portály Bio-info.cz, Biospotřebitel.cz a ekologická organizace Hnutí Duha.
„Cílem adresáře je usnadnit lidem dostupnost místních a čerstvých zemědělských produktů a navázání spojení mezi českými farmáři a spotřebiteli,“ říká Tom Václavík, jeden z autorů adresáře. Adresář Kam pro bedýnky obsahuje kontaktní údaje a detailní popis fungování 29 bedýnkových systémů v České republice. Bedýnkáři uvedení v adresáři dodávají své produkty přibližně dvěma tisícovkám zákazníků. Některé z nich již fungují řadu let, některé vznikly teprve nedávno, některé se teprve na první závozy čerstvé zeleniny připravují. Řada z iniciativ nabízí certifikované bioprodukty, některé také produkty drobných necertifikovaných zemědělců.
Adresář Kam pro bedýnky je volně ke stažení na internetových stránkách jeho tvůrců, tedy web portálů www.Bio-info.cz, www.Biospotřebitel.cz a web stránce Hnutí Duha.
„Cílem adresáře je usnadnit lidem dostupnost místních a čerstvých zemědělských produktů a navázání spojení mezi českými farmáři a spotřebiteli,“ říká Tom Václavík, jeden z autorů adresáře. Adresář Kam pro bedýnky obsahuje kontaktní údaje a detailní popis fungování 29 bedýnkových systémů v České republice. Bedýnkáři uvedení v adresáři dodávají své produkty přibližně dvěma tisícovkám zákazníků. Některé z nich již fungují řadu let, některé vznikly teprve nedávno, některé se teprve na první závozy čerstvé zeleniny připravují. Řada z iniciativ nabízí certifikované bioprodukty, některé také produkty drobných necertifikovaných zemědělců.
Zdroj: PRO-BIO
Regionální potravina

Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko

Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem



