Správná fakta o čerstvém mléce
25.6.2010
Není snad potravina či nápoj, kolem kterého by bylo tolik rozruchu, kolovalo o něm tolik mýtů a nepravd jako o mléku. Čerstvé mléko lidé konzumovali od té doby, kdy první pastevci založili svá stáda.
Jde o základní, unikátní a jen těžko nahraditelnou potravinu. Obsahuje jedinečnou směs zdraví prospěšných látek. Musíme však vědět, jak s čerstvým lékem zacházet.
Mléko obsahuje průměrně 87,5 % vody a 12,5 % sušiny. Sušinu tvoří mléčný tuk 3,9 %, bílkoviny 3,4 %, mléčný cukr (laktóza) 4,7 % a 0,7 % připadá na další anorganické i organické látky.
Mléko obsahuje průměrně 87,5 % vody a 12,5 % sušiny. Sušinu tvoří mléčný tuk 3,9 %, bílkoviny 3,4 %, mléčný cukr (laktóza) 4,7 % a 0,7 % připadá na další anorganické i organické látky.
pokračování velmi zajímavého článku si můžete přečíst na
http://klinikazdravi.cz/novinky/technologie/spravna-fakta-o-cerstvem-mlece/
http://klinikazdravi.cz/novinky/technologie/spravna-fakta-o-cerstvem-mlece/
Zdroj: www.klinikazdravi.cz
Regionální potravina

Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko

Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem



