Prognóza cen agrárních surovin:
11.1.2012
To je výsledkem nedávno zveřejněné studie. Analytici Komise zdůvodňují predikovanou stabilitu především stoupající poptávkou po biopalivech a biomase. Výroba vepřového a drůbežího masa by měla do roku 2020 stoupnout o 3,6 procenta, výroba hovězího masa oproti tomu o 1,3 procenta poklesnout. To záleží na měnících se stravovacích zvyklostech. Vývoj příjmů zemědělců v západní a východní Evropě je odhadován rozdílně. V nových členských zemích EU (EU-12) příjem připadající na jednoho pracovníka v zemědělství do roku 2020 stoupne o 35 procent, zatímco ve starých zemích (EU-15) by měl příjem na jednoho pracovníka v zemědělství do roku 2020 stoupnout pouze o 3,5 procenta.
Regionální potravina

Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko

Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem



