Změny v přidělování IČO

3.7.2012

"Sdělení ČSÚ ke změnám v přidělování IČO a poskytování výpisů z RES"!

 
Společně s dalšími registry veřejné správy byl 1. července 2012 spuštěn i základní registr osob (ROS). Správcem registru je Český statistický úřad (ČSÚ). Smyslem ROS je zpřístupnit orgánům veřejné moci aktuální informace o všech osobách (právnické osoby a jejich organizační složky, podnikající fyzické osoby, podnikající zahraniční osoby a orgány veřejné moci) vedené jednotným způsobem, zjednodušit způsob přidělování identifikačních čísel osob a přispět ke snížení administrativní zátěže.
V souvislosti s uvedením základních registrů do reálného provozu od 1. července 2012 přestávají pracoviště správy RES ČSÚ přidělovat identifikační čísla a od 30. 9. 2012 přestane ČSÚ vydávat "Výpisy z Registru ekonomických subjektů" v tištěné podobě.
 
Český statistický úřad spustil koncem června 2012 internetové stránky krajských správ v novém designu. Cílem je nabídnout uživatelům statistických dat co nejsnazší orientaci na webu a rychlý přístup k regionálním informacím. Internetové stránky všech krajských správ vychází ze struktury a grafické podoby webu ústředí tak, aby uživatelé nacházeli informace stejným způsobem.
Zdroj: ČSÚ
Autor: redakce Apic

Soubory ke stažení

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

04.05.
Počasí na den 04.05.
10°C / 20°C

05.05.
Počasí na den 05.05.
10°C / 21°C

06.05.
Počasí na den 06.05.
10°C / 20°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A